VIDEO Prosvjed novinara, Zovko: Gospodo draga, dosta je bilo terora!; Na prosvjedu i SDP-ovci i neki bivši

Počeo je veliki prosvjed hrvatskih novinara pod nazivom “Oteli ste medije, novinarstvo ne damo!”, na kojem se okupilo više stotina ljudi.

Novinarski prosvjed “Oteli ste medije, novinarstvo ne damo!”, u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva (HND), počeo je u 12,05 sati pred zgradom zagrebačkog Novinarskog doma.

Prema nekim procjenama na prosvjedu se okupilo više stotina novinara i ljudi koji su im došli dati podršku, piše dnevnik.hr.

Spreman sam obraniti slobodu onih koji rade svoj posao, protiv cenzure, a pogotovo cenzure na javnom servisu, rekao je SDP-ov Ranko Ostojić, koji je došao dati svoju potporu na prosvjedu, javlja N1. Na prosvjedu su, osim Ostojića i SDP-ovac Joško Klisović, te bivši SDP-ovac Bojan Glavašević i drugi.

Hvala vam što ste došli u Zagreb, ispred zgrade HND-a, kako biste dali podršku HND-u i kolegama i kolegicama iz drugih medija. Došli smo poručiti – dosta je bilo progona!, rekao je na početku prosvjeda predsjednik HND-a, Hrvoje Zovko. “Poručujem Vladi Andreja Plenkovića da ozbiljno shvati ovaj prosvjed, da ozbiljno shvati ovaj problem. Gospodo draga, dosta je bilo terora!”, rekao je Zovko.

Povorka je krenula prema Ministarstvu kulture u Runjaninovoj ulici, a nakon toga novinari će otići na Markov trg kako bi predsjedniku Vlade uručili svoje zahtjeve.

“Novinari izlaze na ulicu pritisnuti golemim brojem sudskih tužbi protiv novinara i medija kojih je u ovom času više od 1160, političkim pritiscima i pritiscima oglašivača, prijetnjama novinarima, ugrožavanjem profesionalnih prava i standarda, nepoštivanjem medijskih zakona i izostankom ozbiljne medijske politike”, istaknulo je Hrvatsko novinarsko društvo u najavi prosvjeda.

Facebook Komentari