Uhićen zloglasni “nasmiješeni ubojica” koji je hladnokrvno likvidirao (i) Hrvata u Nizozemskoj

Najtraženiji srpski plaćeni ubojica, Čaba Der, dolijao je u petak navečer u Pragu, javljaju srpski mediji.

Čaba Der, 39-godišnjak kojeg su mediji prozvali „nasmiješeni ubojica“ uhićen je na osnovu međunarodne tjeralice koju je za njim raspisale Srbija, Mađarska i Nizozemska. Sumnjiči ga se da je u posljednjih pet mjeseci ubio najmanje tri osobe.

U srpnju 2018. ubio je Hrvata Ivana Serdarušića u jednom talijanskom restoranu u Nizozemskoj, a sve su snimile nadzorne kamere. Snimka pokazuje Čabu koji ušeta u restoran i hicima iz pištolja s prigušivačem puca Serdarušiću u glavu.

Tjeralicu za njim raspisala je i mađarska policija koja ga sumnjiči za likvidaciju biznismena Laszla V. u rujnu prošle godine. Njega je hladnokrvno smaknuo na jednom parkingu u Budimpešti i to tako što ga je najprije natjerao da klekne, a potom mu pucao u glavu.

Posljednje ubojstvo s kojim ga se povezuje dogodilo se 5. siječnja ove godine u Beogradu, na Banovom brdu, kada je smaknuo Nebojšu Markovića. I tada je identificiran pomoću snimaka nadzornih kamera.

U medijima se spekuliralo da je Markovića smaknuo greškom jer je riječ o čovjeku kojim se policija nikad prije nije bavila. Nagađalo se da je zapravo njegova prava meta bio Aleksandar Š. koji živi u istoj zgradi kao i ubijeni Marković, prenosi dnevnik.hr.

VIDEO Policija objavila snimku ubojstva Hrvata u Amsterdamu: Srbijanski i mađarski državljanin ušao u restoran, upucao ga u glavu i izašao

Facebook Komentari