Monstrum koji je bacio vlastitu djecu s balkona i njegova žena već su osuđeni zbog zanemarivanja djece

Josip Rođak (54) iz Paga, otac četvero malodobne djece koje je bacio s prvog kata svoje kuće, nakon čega je jedno dijete zadobilo teške fizičke povrede, gnjusan je čin pokušaja ubojstva počinio pod uvjetnom osudom – i to za zanemarivanje djece!

Kako Dnevnik Nove TV doznaje na Općinskom sudu u Zadru, Josip Rođak je u rujnu 2017. godine nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora s rokom kušnje u trajanju od tri godine, koja je u studenom postala pravomoćna.

Na istom sudu je osuđena i njegova supruga. Kažnjeni su zbog kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece, te zanemarivanja i zlouporabe djetetovih prava.

Centar za socijalnu skrb Zadar posljednji je puta intervenirao kod obitelji Rođak prošle godine, rekla je ravnateljica Centra Vesna Burčul. Intervencija je uslijedila nakon što je najstarija djevojčica krenula u školu te se otrkilo da ima ozbiljnih poteškoća u govoru. Osim toga, dijete te dobi nije moglo kontrolirati fiziološke potrebe te je nosilo pelenu. Dio nastave pohađala je i po prilagođenom programu.

Podsjetimo, u četvrtak je otac svoje četvero djece bacio sa prvog kata kuće. Inače je radio kao noćni čuvar. Dvoje djece lakše je ozlijeđeno, dok je jedna djevojčica zadobila teške ozljede glave te se nalazi u teškom stanju. Njena sestra također je zadobila teške ozljede.

Facebook Komentari