Još jedan skandalozan slučaj u zdravstvu: Liječnik u Koprivnici ga poslao kući da pričeka smrt, ali ga je srećom kćer odvezla u Zagreb

Dragan Pavleković (61) iz križevačkog prigradskog naselja Apatovca doživio je, kako tvrdi, ponižavajuće iskustvo s liječnikom hitne pomoći u koprivničkoj Općoj bolnici.

Veli da mu je uskraćena temeljna zdravstvena zaštita zbog toga što boluje od – karcinoma.

Pavlekoviću je dijagnosticiran karcinom bubrega koji je metastazirao te se liječi u Kliničkom bolničkom centru Rebro u Zagrebu. Početkom veljače primijetio je da je njegov urin promijenio boju pa je posumnjao na krv.

“Svakim danom bilo mi je sve gore. Na dan kada sam otišao na hitnu pomoć urin mi je od krvarenja bio već tamnocrvene boje, što znači da sam obilno krvario”, ispričao je.

Bojeći se za svoj život, 8. veljače kći ga je odvela u koprivničku hitnu pomoć. Tamo je, tvrdi, bio tri sata, ali najviše se šokirao kad je stigao liječnik.

“Liječnik mi je rekao da sam pun tumora i raka, koji su mi se proširili na pluća, mozak, jetru, kožu. Kazao je da mi on nema što dati”, prepričao je Pavleković za Podravski.hr.

“Rekao mi je da se na hitnu vratim kad iskrvarim, a kad sam ga pitao kako ću znati da sam ‘pri kraju’, rekao mi da je to onda kad više neću moći nikamo”, šokirao se Pavleković ovim riječima, a ističe i da mu je liječnik rekao neka pričeka na pregled na koji je naručen u ožujku.

“Uz ovako obilno krvarenje ja ne bih dočekao preglede na koje sam naručen zbog karcinoma. Da sam ga poslušao, bio bih gotov”, uvjeren je Pavleković.
Došavši kući, Pavleković se nije mirio s riječima liječnika iz Koprivnice, pa ga je kćer odvezla na hitnu pomoć u Zagreb, u bolnicu u kojoj se liječi od karcinoma. Tamo se dogodila sasvim druga priča. Primljen je na hitni odjel te su napravljeni pregledi, nakon čega su liječnici došli do zaključka da je uzrok krvarenja jaka infekcija prostate, a nakon propisane terapije na Rebru, krvarenje je prestalo.

Ravnatelj koprivničke Opće bolnice Mato Devčić, je rekao kako se utvrđuju činjenice tog slučaja.

Facebook Komentari