5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Sabina Glasovac tvrdi da bi Nada Murganić ako je bilo propusta trebala...

Sabina Glasovac tvrdi da bi Nada Murganić ako je bilo propusta trebala dati ostavku: Kad se dogodi ovakva stvar dođe vam da nekog objesite

SDP-ova saborska zastupnica Sabina Glasovac u petak je za slučaj oca koji je na Pagu s balkona bacio četvero svoje djece rekla kako ta tragedija potvrđuje dojam “da smo država crne kronike”, ističući da bi ministrica socijalne politike Nada Murganić, utvrde li se propusti u tom i drugim slučajevima iz sustava socijalne skrbi, trebala podnijeti ostavku.

“Posljednjih nekoliko mjeseci dojam je da smo država crne kronike. Glavne vijesti su nam crna kronika i u dobrom dijelu je riječ o nasilju i nasilju u obitelji. Svi govorimo kako su zdravstvo i pravosuđe rak rana, međutim, usudila bih se reći da je sustav socijalne skrbi nešto što je najkompleksnije i što treba dobru reorganizaciju. To je težak problem, ali nije nerješiv”, rekla je Glasovac na konferenciji za novinare u Saboru.

Ne može, kaže, tvrditi da je vezano uz taj slučaj na Pagu bilo propusta u sustavu socijalne skrbi, to će pokazati inspekcija, ali i dodaje kako opravdano je pitanje, ako je ova obitelj opetovano bila pod nadzorom Centra za socijalnu skrb, što su djeca radila u takvom nesigurnom okruženju, u obitelji koja je očito zbog nekih stvari bila prijavljivana Centru.

Na pitanje treba li resorna ministrica Nada Murganić dati ostavku ako se utvrde propusti, Glasovac odgovara da prvo treba vidjeti inspekcijski nalaz.

Murganić je odavno trebala dati ostavku zbog zakona, EU pomoći koja nije došla do siromašnih obitelji…

“Mi u SDP-u smatramo da je ministrica odavno trebala dati ostavku zbog drugih stvari za koje je direktno bila odgovorna, poput nekih zakonskih prijedloga, pomoći Europske unije koja nije završila u siromašnim obiteljima, pa i nedavnog slučaja oca zlostavljača koji je ponovno zlostavljao svoju djecu”, kazala je.

Glasovac navodi kako ne može shvatiti što je u glavi oca da napravi nešto takvo svojoj djeci te ističe kako državu treba interesirati da svakom djetetu, svakom čovjeku osigura siguran život.

“Jesmo li to kao država napravili u ovom slučaju… to ćemo vidjeti. Meni je vrlo, vrlo, teško sada bilo koga linčovati”“, rekla je i dodala kako se sada samo može nekoga kazniti, iako je važno vidjeti ima li i drugih slučajeva gdje djeca također plaču ili su zlostavljana.

Kad se dogodi ovakva stvar dođe vam da nekog objesite

Glasovac tvrdi kako nedostaje još puno informacija o spomenutoj tragediji, ali je “činjenica kada se dogodi ovakva stvar da vam dođe da nekoga objesite”.

“Nemojte me krivo shvatiti, ne promoviram nasilje, ali ovo su neke stvari koje su izrazito bolne i nadam se da će djeca preživjeti. Psihičke rane koje su zadobili pratit će ih cijeli život. Tko će toj djeci vratiti to“, upitala je.

Inače, otac četvero djece je u četvrtak ujutro s prvog kata obiteljske kuće u Pagu bacio svoje četvero djece, sva su djeca teško ozlijeđena, a najteže sedmogodišnja djevojčica koja je iz Zadra prevezena u KBC Zagreb. Iz te bolnice u petak kažu kako je ona stabilnog stanja, i dalje je na aparatima za disanje i u teškom stanju, ali liječnici kažu da su zadovoljni jer u protekla 24 sata nije došlo do pogoršanja.

Premijer nakon bacanja djece kroz balkon: Otkuda vam to da bi ministrica trebala dati ostavku

Najnovije

Još iz rubrike