Podignuta optužnica protiv sina HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici u utorak je podignulo optužnicu protiv 24-godišnjeg Ivana Đakića. Predlažu bezuvjetnu kaznu zatvora od osam mjeseci i sigurnosnu mjeru zabrane pristupa internetu, doznaje N1.

“Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je 26. veljače 2019. podiglo pred Općinskim sudom u Virovitici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1995.) zbog počinjenja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju iz čl. 325. Kaznenog zakona. (1. 3. 2019.)

Okrivljenika se tereti da je na svom Facebook profilu objavio fotografiju i tekst u namjeri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti”, objavljeno je u petak na web stranici DORH-a.

Iako DORH ne navodi incijale, riječ je o Ivanu Đakiću, sinu Josipa Đakića, koje je početkom siječnja na svom Facebook profilu postavio šokantnu fotografiju osobe s ustaškim znakovljem, koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao “Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić”.

ODO Virovitica za Đakića predlaže bezuvjetnu kaznu zatvora od osam mjeseci i sigurnosnu mjeru zabrane pristupa internetu, doznaje N1.

Facebook Komentari