Murganić o bacanju djece kroz balkon: Predlažem smjenu ravnateljice centra za socijalnu skrb u Zadru! Uočeni su teški propusti u radu

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić na konferenciji za medije predložila je da se smijeni ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Zadru koji je nadležan za Pag.

“Na prvim preliminarnim izvidima uočeni su teški propusti ravnateljice centra za socijalnu skrb koji je bio nadležan za Pag”, rekla je ministrica i dodala da će zahtjevati da se preispita odgovornost ravnateljice Centra.

Murganić je rekla da će se upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Zadru sastati već u ponedjeljak te da će se po dobivanju nalaza izvida doznati tko je zakazao u praćenju i nadzoru obitelji s Paga koja je dugo bila u sustavu socijalne skrbi.

“Sustav nije na adekvatan način skrbio o ovoj obitelji. Upravo zbog toga ćemo reagirati. Skrbi o toj obitelji nije se pristupilo sveobuhvatno. Trebalo se voditi računa o kompetencijama obitelji da skrbi o djeci”, pojasnila je ministrica. “Zakazali su nadležni sustavi.”

Mislim da je sustav zapušten već godinama, kazala je Murganić.

Supruga monstruma s Paga opisala što se dogodilo: On se vratio unutra i mrtvo hladno mi rekao – Ja sam ubio djecu

Facebook Komentari