Bačić o HNS-ovom izboru za Predsjednika RH, a o HDZ-ovom mudro kaže: Pričekat ćemo vrijeme kad ćemo se kao stranka izjasniti o kandidatu

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić komentirao je izjavu Ivana Vrdoljaka da je Zoran Milanović njegov izbor za predsjednika Republike i “politički kapitalac”.

“Ja bih rekao da prilikom dogovora HDZ-a i HNS-a oko koaliranja u Saboru, kada je HNS podržao Vladu Andreja Plenkovića i kad je dvoje ministara HNS-a ušli u Vladu, nije bilo dogovora o zajedničkom kandidatu za predsjednika. HNS je vlastan istaknuti svog kandidata. Ako je povijest učiteljica života, vjeruem da će obojica (i Vrdoljak i Milanović, op.a.) razmisliti još jednom prije te kandidature”, rekao je Bačić podsjećajući kako je HDZ ostvario uvjerljivu pobjedu na izborima kada su HNS i SDP u zajedničkom izlasku na izbore podržali Zorana Milanovića.

“Oni su vlasni sami odlučiti, nisu zadovoljni radom predsjednice. To je njihov stav i procjena. Njihov zajednički nastup, HNS-a i SDP-a, kad su podržavali Milanovića, završio je uvjerljivom pobjedom HDZ-a”, rekao je Bačić.

Što se tiče kandidature Kolinde Grabar-Kitarović na narednim predsjedničkim izborima, Bačić kaže kako “ćemo pričekati vrijeme kad ćemo se kao stranka izjasniti o kandidatu”.

Liste za europske izbore bit će objavljene u drugoj polovici ožujka, a Bačić je naglasio kako je riječ o “pobjedničkim listama”.

“Što se tiče rezulata za Europski parlament, sve relevantne ankete daju HDZ-u podršku od oko 30 posto. Mi smo naš cilj o broju zastupnika davno rekli i ja sam uvjeren da ćemo ga i potvrditi”, rekao je.

Glavni Plenkovićev partner za Predsjednika RH želi Plenkovićevog prijatelja: Zoran Milanović je politički kapitalac, on je moj izbor

Facebook Komentari