27.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Znakovita poruka potpredsjednika Sabora Brkića nakon mise za dr. Antu Starčevića: Ako...

Znakovita poruka potpredsjednika Sabora Brkića nakon mise za dr. Antu Starčevića: Ako narod ne razazna bolje od gorih, bit će mu kao i do sada

Potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić oglasio se na fb-u povodom obljetnice smrti dr. Ante Starčevića.

[ “AKO NAROD NE RAZAZNA BOLJE OD GORIH, BIT ĆE MU KAKO I DO SADA“ ]

“Za stalno, svaki sin domovine dužan je služiti svojemu narodu, primiti svako mesto, koje odgovara njegovoj sposobnosti, i na kojemu može domovini kakovo dobro izkazati. On bo ima služiti narodu, i samo ako mu može svojom službom koristiti, deržan je primiti ju. Osobni nazori imaju se podložiti obćenitu dobru; i bolje je ikoliko dobra činiti, nego učiniti ga ni malo,” riječi su dr.Ante Starčevića, oca Domovine, kojih se prisjećamo danas na godišnjicu njegove smrti.

Njegove misli i načela, iako su pisane prije više od 150 godina, jednako su aktualne i primjenjive i u politici i u životu. Riječi vizionara i oca Domovine uzor su i nadahnuće svima nama i danas, a mi politicari ih posebno trebamo slijediti i živjeti za našu Hrvatsku i naš Narod.

S dubokim poštovanjem prisjetili smo se danas oca Domovine na godišnjicu njegove smrti i nazočili svetoj misi zadušnici u župnoj crkvi sv. Mirka u Šestinama.

Bog i Hrvati: 28. veljače 1896. – Umro Ante Starčević

Najnovije

Još iz rubrike