-0.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Teško ozlijeđena djevojčica s Paga stigla na Rebro, evo kakvo je stanje

Teško ozlijeđena djevojčica s Paga stigla na Rebro, evo kakvo je stanje

Teško ozlijeđena djevojčica koju je otac jutros bacio s prvog kata obiteljske kuće u Pagu stigla je oko 20.45 na KBC Rebro. Iako je za njezin prijevoz iz Zadra bio spreman vladin zrakoplov, djevojčica je zbog težine ozljeda u Zagreb stigla sanitetskim vozilom. Ima brojne ozljede glave i prsnog koša i na mehaničkoj je ventilaciji, piše HRT.

Voditelj Odjela za pedijatrijsku intenzivnu medicinu KBC-a Zagreb, ujedno i pomoćnik ravnatelja KBC-a Milivoj Novak rekao je u četvrtak navečer da vjeruje i nada se kako će 7-godišnja djevojčica koja je tijekom večeri, oko 21 sat, sanitetskim vozilom iz Zadra stigla u Zagreb, biti dobro iako su joj potvrđene po život teške ozljede.

– Djevojčica je pregledana i ustanovljene su teške povrede glave, prsnog koša, trbuha i kostiju lica. Intubirana je, odnosno na respiratoru je – rekao je za Jutarnji list prof. Novak.

– Djevojčica je na intezivnoj njezi i konstantno je pod liječničkim nadzorom. Nadamo se da noćas neće biti izvanrednih situacija i hitnih kirurških zahvata, rekao je.

– Zahvaljujemo kolegama iz Opće bolnice Zadar koji su za nesretnu djevojčicu napravili sve što su mogli i odradili zaista veliki posao – kaze prof. Novak.

O stanju djevojčice liječnici će znati više tijekom sutrašnjeg dana.

– Podsjetimo, 54-godišnji muškarac s prvog je kata kuće u Pagu bacio svoje četvero djece u dobi od 3, 5, 7 i 8 godina. Troje je teško ozlijeđeno. Tereti ga se za četverostruko teško ubojstvo u pokušaju za što je predviđena zatvorska kazna od 15 do 40 godina. Riječ je o zapuštenoj obitelji, a majka nije prijavljivala supruga zbog obiteljskog nasilja.

– Tragični događaj u Pagu zgrozio je i svjetsku javnost. Vijest o tragičnim događajima s Paga prenijeli su, između ostalih The New York Times, The Asociated Pres, Fox News i ABC News.

– Gdje smo bili kad je nasilnik, nad kojim se čudi cijela nacija imao 5, 7 ili 12 godina? Gdje smo bili kad su se djeca ‘samo malo zezala na satu’?, upitala je te ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba Gordana Buljan Flander.

Ovo je monstrum koji je pobacao svoju dječicu kroz balkon

Djevojčicu bačenu s balkona u Pagu prevoze u Zagreb

Premijer nakon bacanja djece kroz balkon: Otkuda vam to da bi ministrica trebala dati ostavku

Najnovije

Još iz rubrike