Plenković i Nada Murganić zgroženi bacanjem djece kroz balkon na Pagu, ali, zanimljivo, čini se da je obitelj poznata institucijama

Otac je s prvog kata kuće u Pagu bacio četvero svoje malodobne djece. Najmlađe dijete ima 3 godine, a najstarije 8. Uvodno je na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković komentirao ovaj stravičan događaj.

“Ministri Božinović, Kujundžić i ministrica Murganić u kontaku smo s institucijama u Zadru. Svi smo zgroženi ovim monstruoznim činom, izvid je u tijeku od strane policije, liječnička skrb se djeci pruža u Zadru. Dok čekamo nove informacije… doslovno smo potreseni ovim činom na Pagu”, kazao je premijer.

“Zgranuti smo, užasno mi je žao djece, ne mogu vjerovati da se to može dogoditi djeci. Oni su na Pag došli s područja virotvitičkog Centra za socijalnu skrb, prema prvom kontaktu nije bilo naznaka o agresivnosti od strane oca. Pozabavit ćemo se ovim strašnim slučajem, dat ćemo informacije koliko smijemo i koliko možemo. Poslat ćemo hitan inspekcijski nadzor, kazala je uoči sjednice Vlade ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, prenosi N1.

Podsjetimo, jutros u 06,47 sati policija je primila saznanja da je muška osoba u Pagu sa prvog kata obiteljske kuće, bacila svoje četvero malodobne djece.

Na mjesto događaja su žurno upućeni policijski službenici, kao i djelatnici HMP-i Pag i Novalja koji su djeci odmah pružili prvu pomoć.

Djeca, starosti 3, 5 7 i 8 godina, su potom kolima HMP-i prevezena u Opću bolnicu Zadar na daljnju obradu.

Djeca su trenutno u obradi, kazao je za N1 Željko Čulina, ravnatelj bolnice u Zadru. Dvoje djece je teže ozlijeđeno.

Otac bacio svoje četvero malodobne djece s prvog kata kuće u Pagu

Facebook Komentari