Pronađena još jedna lažna diploma, vlasnica je učiteljica razredne nastave

Prva krivotvorena riječka diploma ujedno je sedma lažna diploma otkrivena u hrvatskom školskom sustavu od početka godine,

U okviru sustavne provjere diploma zaposlenih u osnovnim i srednjim školama na Sveučilištu u Rijeci, otkrivena je prva krivotvorena diploma i to na Učiteljskom fakultetu, a vlasnica diplome učiteljica je Osnovne škole Ivana Zajca.

Radi se o učiteljici koja je predavala u razrednoj nastavi, a informaciju o pronalasku krivotvorene diplome potvrdio je i sam Učiteljski fakultet. Prva krivotvorena riječka diploma ujedno je sedma lažna diploma otrivena u hrvatskom školskom sustavu od početka godine, a kako za Novi list navodi dekanica prof. dr. Lidija Vujičić, riječ je o diplomi iz 2005. godine, dok se uvidom u studentski dosje utvrdilo da vlasnica diplome nikada nije diplomirala te je studentska prava izgubila 2012. godine. Na fakultetu se u njenom dosjeu još uvijek nalazi i indeks.

S obzirom da je lažna učiteljica studij upisala po “starom sistemu”, odnosno prije uvođenja Bologne, znači da je imala rok od 8 godina da završi fakultet i stekne diplomu, a to joj očito nije pošlo za rukom. Učiteljica je ipak svoju žarku želju da stane za katedru ostvarila na ilegalan način, a za datum diplomiranja odabrala je godinu prije nego je uopće upisala fakultet. Dekanica prof. dr. Vujičić ističe da je fakultet odmah po otkrivanju lažne diplome obavijestio Ministarstvo znanosti i obrazovanja, riječki Rektorat, kao i Državno odvjetništvo.

Facebook Komentari