Otkriveno zašto je mladić u Splitu demolirao autobus

Testovi na opojnu drogu pokazali su da je 29-godišnjak koji je u nedjelju demolirao “Prometov” autobus u Sv.Kaji, bio pod utjecajem amfetamina.

Večer prije no što je svoj bijes iskalio na nedužnom autobusu bio je na partyju u Solinu, gdje je, pretpostavlja se, konzumirao sintetičke droge, nakon čega je imao psihotičnu reakciju. Do daljnjega će biti zadržan na Odjelu psihijatrije KBC-a Split jer se smatra opasnim za okolinu.

Slobodna Dalamacija doznaje da će ga se, nakon što su me stabilizira stanje, otpustiti na liječenje te će tek tada policija moći provesti kriminalističku obradu. Zbog neubrojivog stanja muškarca to nije bilo odmah moguće.

Problemi s kontrolom bijesa

Doznaje se i kako je 29-godišnjak neposredno prije demoliranja autobusa 15 dana bio u pritvoru zbog nasilja u obitelji. Razbijao je ulazna vrata stana jednog od svojih roditelja, nakon čega mu je prekršajni sud odredio pritvor.

Probleme s drogom navodno ima od prije, već više od pet godina, kada mu je i dijagnosticirana klinička depresija. Kod 29-godišnjaka se s vremenom razvila politoksikomanija, tj. istodobna ovisnost o nekoliko narkotika, uključujući i alkohol. Do sada je već jednom bio zaprimljen na psihijatriji splitske bolnice.

U nedjelju ujutro je hospitaliziran pod dijagnozom akutne psihotične reakcije zbog konzumacije droge, nakon što su testovi urina pokazali da je uzeo amfetamine.

Podsjetimo, mladić je u kratkim rukavima mahnito pokušavao zaustviti automobile, nakon čega je istrgnutim brisačem napao autobus, a pri svemu tome je govorio nesuvisle stvari. Srećom ni vozač ni putnici nisu zadobili ozljede.

VIDEO Pomahnitali muškarac porazbijao stakla na autobusu splitskog Prometa, putnici i vozač u šoku

Facebook Komentari