U centru Karlovca pronađen otrov na javnim površinama: Najugroženiji – kućni ljubimci i djeca

Foto: Ilustracija

Vlasnici pasa, ali i drugi šetači opet su primjetili otrov koji netko ostavlja na javnim površinama, pa čak i u centru grada. Ovog puta pronađen je u karlovačkom Novom centru.

Radi se, naime, o otrovu za štakore koji se svakako ne bi trebao nalaziti na travnjacima na kojima svakodnevno trče psi, ali i ne samo oni nego i djeca. Fotografiju je poslao čitatelj KAportala pa će od mjerodavnih službi zatražiti i službeno objašnjenje o čemu se radi.

Najugroženiji: Ljubimci i djeca

Ovo je samo jedan u nizu primjera u kojem se opasne supstance ostavljaju na mjestima dostupnim svima, a najugroženiji su kućni ljubimci koji prvi dolaze u doticaj s otrovima koji se nalaze na površini. Ovakve bi slučajeve prije svega trebalo prijaviti policiji, pa udruge za zaštitu životinja prije svega upućuju građane ako vide nešto slično da se obrate u PU karlovačku.

Naravno, pomaže i objava na društvenim mrežama kao upozorenje ostalim građanima, no bitno je da policija odradi svoj posao jer je prijava policiji prvi korak da se pronađe počinitelj, piše KAportal.

Share This Article