VIDEO Pomahnitali muškarac porazbijao stakla na autobusu splitskog Prometa, putnici i vozač u šoku

Mlađi muškarac u nedjelju ujutro je razbio Prometov autobus koji je vozio na liniji broj 37.

Osim vozača, u autobusu je bilo desetak putnika, a sve se odigralo oko 6.30 sati. Muškarac je stao ispred autobusa zbog čega se vozač morao zaustaviti, a onda je krenuo u razbijački pohod.

Po riječima očevidaca, muškarac je pokušao zaustaviti nekoliko automobila pa je potom prepriječio put autobusu, koji se morao zaustaviti, a onda je krenulo udaranje istrgnutim brisačem. Vozač autobusa odmah je pozvao policiju, koji su izašli na teren. Vandal je pokušao bježati, ali je, kako doznaje Slobodna Dalmacija, uhvaćen.

“Sve se vidi. Nepojmljivo je da ti napadi eskaliraju, a ovoga puta nije bio ugrožen samo život vozača i naša imovina nego i životi putnika koji su se zatekli u autobusu. O šteti na imovini koja nam je nanesena ne treba niti govoriti, ovaj autobus će neko dulje vrijeme biti izvan uporabe. Ovakvom ponašanju se mora stati na kraj jer ovo nema apsolutno nikakvog smisla”, kazao je Miroslav Delić, direktor Prometa.

Najavljuje da će razgovarati sa sindikatima i stručnim službama i da će pokušati naći način kako zaštiti svoje djelatnike, imovinu i građane, piše Dalmatinski portal.

“Moramo pronaći neki način da zaštitimo naše vozače i da im damo neke mogućnosti da obrane goli život. Morat ćemo nešto poduzeti. Institucije očito ne odrađuju svoj posao dovoljno brzo kada ovakve situacije eskaliraju, ali moja dužnost kao direktora je da zaštitim radnike i imovinu Prometa, ali i da zaštitim sve građane koji se koriste našim uslugama”, zaključio je Delić.

Facebook Komentari