Nakon najave vatrogasaca da su spremni kamionima doći na Markov trg, Plenković ima ideju kako riješiti problem Frane Lučića

Na upit novinara da komentira revolt vatrogasaca iz Vodica zbog dugotrajnog sudskog postupka jedinog preživjelog vatrogasca s Kornata Frane Lucića premijer Plenković rekao je da će ići u nagodbu, piše N1.

“Mi ćemo kao Vlada razgovarati s Državnim odvjetništvom, smatramo da bi u ovoj situaciji gospodina Lucića najbolje bilo da dođe do pravične nagodbe, da on dobije zadovoljštinu, a država pokaže odgovornost i zrelost”, izjavio je premijer u Gospiću. Na pitanje znači li to da je DORH pogriješio odgovara: “To znači da imam ideju kako da to riješimo.”

Istaknuo je i da “ako je ijedna Vlada učinila jako puno na sustavu domovinske sigurnosti učinila je ova Vlada” i najavio osnivanje Središnjeg državnog ureda za vatrogastvo.

Podsjećamo, vatrogasci tišnjanskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva u utorak su prosvjedovali na magistrali u Tisnom tražeći da država odustane od žalbe na nepravomoćnu presudu i podnese trošak naknade zbog teških ozljeda Frani Lučiću, jedinom vatrogascu koji je preživio kornatsku tragediju.

Vatrogasci diljem zemlje pomažu Frani: Spremni smo i za Markov trg, neka maknu aute da ih ne bismo mi kamionima pregazili

Facebook Komentari