Kolinda Grabar-Kitarović i Borut Pahor “uhvaćeni” u šetnji Zagrebom, evo što su rekli

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor susreli su se u subotu na neformalnom radnom ručku u Zagrebu, priopćeno je iz Ureda predsjednice. Potom su prošetali gradom, gdje su ih “uhvatile” kamere Dnevnika Nove TV i reporterka Ivana Pezo Moskaljov.

“Ja sam tu kao domaćin predsjedniku Pahoru koji ide u Split na maraton. Iznimno sam zadovoljna radi toga, ne samo zato što je predsjednik susjedne države ovdje, već i što potičemo zdrav način života”, kazala je Grabar-Kitarović. Dvoje predsjednika najavili su da će jednoga dana zajedno ići trčati na zagrebački nasip.

Složili su se u tome da će ovaj neformalni susret biti prilika i za razgovor o nekim drugim temama. “Konkretno, u jednom okruženju prijateljstva, međusobnog razumijevanja i činjenice da ni predsjednik Pahor ni ja ne možemo riješiti pitanja koja su bitna za naše dvije države, nemamo te izvršne ovlasti. Ali ono što nas dvoje možemo učiniti je – potvrditi hrvatsko-slovensko prijateljstvo koje daleko nadmašuje bilo kakva otvorena pitanja koja imamo”, objasnila je Grabar-Kitarović.

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Pezo Moskaljov o tome hoće li reagirati na bunt vatrogasaca zbog slučaja nastradalog Frane Lučića, predsjednica je odgovorila: “Ja ću štogod mogu napraviti – napraviti u tom slučaju. No, molim vas, shvatite da su moje izvršne ovlasti ograničene”. Dodala je kako je upoznata s time da je zbog tog pitanja ugrožena protupožarna sezona. “Znam. Svjesna sam toga. DVD Tisno je iznimno bitno, napravit ću štogod mogu”, kazala je i dodala kako o problemu Lučića svi brinu.

Facebook Komentari