FOTO Estonski radnici dobra srca spasili psa iz zaleđene rijeke, kad tamo, to nije pas

Estonski radnici dobra srca požurili su u srijedu spasiti psa u nevolji iz zamrznute rijeke – nesvjesni činjenice da su se zapravo spremali utrpati divljeg vuka u svoj automobil.

Muškarci su radili na brani Sindi na rijeci Parnu kad su uočili životinju zarobljenu u ledenoj vodi, piše BBC.

Nakon što su pročistili put kroz led, odnijeli su promrzlog “psa” kod veterinara i tada su otkrili da zapravo nose vuka.

Estonski savez za zaštitu životinja (EUPA) objasnio je da je vuk imao nizak krvni tlak kad je stigao kod veterinara, što objašnjava njegovu poslušnost nakon što su ga muškarci odnijeli u svoj automobil kako bi ga zagrijali.

U razgovoru s estonskim novinama Postimees jedan od muškaraca, Rando Kartsepp, rekao je: “Bio je miran, spavao na mojim nogama. Kad sam ih htio protegnuti, na trenutak je podigao glavu”.

Veterinari su posumnjali u pravu prirodu velikog psa, ali tu je bio i lokalni lovac, poznavatelj vukova u regiji, koji je dao dijagnozu: To je mladi vuk, star oko godinu dana.


Naoružano ovim novim informacijama, osoblje klinike odlučilo je staviti vuka u kavez nakon tretmana – u slučaju da postane manje poslušan nakon što se oporavi.

EUPA je priopćila kako je platila tretman životinja i da je “srećom sve ispalo dobro”.

Vuk se oporavio od suočavanja sa smrću tijekom dana i, nakon što su ga istraživači iz nacionalne agencije za zaštitu okoliša opremili GPS ogrlicom, ponovno je pušten u divljinu.

“Tako smo sretni zbog ishoda priče i želimo zahvaliti svim sudionicima – osobito onima koji su spasili vuka i liječnicima klinike koji se nisu bojali liječiti i njegovati divlju životinju”, kazala je EUPA.

Estonija je dom za stotine vukova, kao vrsta, obično izbjegavaju ljude. Lani je vuk proglašen nacionalnom životinjom u Estoniji.

Facebook Komentari