Čudesna sezona: Dinamo zaradio 120 milijuna kuna, a da nikoga nije prodao

Čudesna sezona Dinama ne očituje se samo rezultatima na terenu. Jednako dobri rezultati su i u blagajni Modrih, koja je već sada jača za priličnu količinu novaca.

Od nagrada UEFA-e, hrvatski je prvak zaradio već 16,5 milijuna eura, odnosno oko 120 milijuna kuna. Modri su u kvalifikacijama za Ligu prvaka okrenuli 8 milijuna eura. Za prolazak u skupine Europa lige kapnulo je novih 2,9 milijuna, a tamo se svaka pobjeda honorirala s 570 tisuća eura, odnosno remi 190 tisuća. Na račun plasmana u nokaut fazu sjelo je još pola milijuna eura, a za prvo mjesto u grupi bonus od milijun eura.

Sljedeća prepreka je Benfica, a ako igrači Nenada Bjelice i taj ispit polože, to će donijeti novih 1,5 milijuna eura na Maksimir. Za kraj spomenimo i kako će osvajač Europske lige samo za taj pothvat dobiti 8,5 milijuna eura, dok će finalistu pripasti 4 milijuna manje.

Neovisno do koje faze Dinamo dogura, jedno je jasno. Ozbiljan novac stiže u klub, a prodaja igrača još nije niti blizu. Na ljeto, kada krenu ponude za Olma, Ademija i društvo, računovođe će na Maksimiru imati pune ruke posla, piše germanijak.hr.

Facebook Komentari