Bulj: HRT je megafon Andreja Plenkovića… kao da smo u Sjevernoj Koreji

Mostov saborski zastupnik Miro Bulj u N1 Studiju uživo komentirao je dvodnevnu zabranu govora koju je dobio u Saboru zbog dobacivanja iz klupe kao i zašto je puštao pjesmu Ustani bane dok se u Saboru donosio Zakon o privatizaciji Ine.

Bulj kaže da pjesma nije bila neprilična nego prigodna u trenutku kada je oporba upozoravala što će se dogoditi s ovim zakonom. Pitao je zbog čega tolika hitnost oko zakona nakon sastanka Orban-Plenković iza zatvorenih vrata. “Ustani, Bane je stara budnica koja ne treba nikoga uvrijediti, stari članovi HDZ-a se sjećaju oni su tu pjesmu devedesetih najviše pjevali”, podsjetio je Bulj.

“Ne mogu shvatiti da netko glasa za ovakav zakon gdje Hrvatska gubi pravo veta, nema kontrole, nema pravo otkupa, imamo dva člana koji neće imati pravo glasa… Sjetimo se što je Plenković govorio na Badnjak 2017. ‘Urbi et orbi’ da će Hrvatska kupiti Inu, a sada imamo zakon gdje Hrvatska predaje MOL-u kontrolu nad Inom. Na ovaj način je zabijen zadnji čavao u lijes po pitanju svega što se događalo oko Ine. Ne samo Ine, sjetimo se i telekomunikacija, gdje je počeo HDZ, a završio SDP, ovdje je bilo obrnuto, započeo je Linić, a završio HDZ”, tvrdi Bulj.

Odgovorio je na kritike zastupnika Bojana Glavaševića koji je poručio da u Saboru, zbog nekih kolega, svi izgledaju kao hrpa idiota te da puštanje pjesama i petparačka demagogija skreću pažnju s lopovluka HDZ-a.

“Ja mislim da je u Saboru debata potrebna. Imam pet zakona, zakonskih izmjena i dopuna, ogroman broj amandmana, ne vidim nekakvu tetralnost. Bojan Glavašević ima svoj način rada, njega je narod izabrao, ja sam izabran ovako kako sam izabran. Čovjek sam, emotivan, ja ću se tako nastaviti boriti bez obzira što kolege govore. Ja se u njihov posao neću miješati, ja imam obaveze prema ljudima koji su me izabrali… Mene Šeksov poslovnik neće zaustaviti. Ja moram se boriti za ono što mislim da treba u RH, pogotovo Zagori, Lici. Zakon o brdsko-planinskim područjima je PR, financijska omotnica za to je minimalna”, poručio je.

Komentirao je i tužbe koje vodstvo HRT-a diže protiv novinara: “Moram zamjerati gdje javna televizija tuži svoje novinare, glume državne tužitelje, gase emisije, proganjaju novinare zbog izgovorene riječi. Kazne i tužbe su poruka svima da se moraju ponašati u skladu onako kako se ponašaju Plenković i Vlada”.

Na pitanje hoće li se pridružiti bojkotu HRT-a što su najavile brojne organizacije, ali i neke političke stranke, rekao je da je tek nedavno čuo za to te da Most još nije donio odluku, ali da je svaka borba za slobodu javne riječi dobra.

“HRT je megafon Andreja Plenkovića, nije bilo drugačije ni za vrijeme SDP-ove vlade. Žalosno je da se gase emisije koje su gledane i da se tuži novinare za 200 tisuća kuna jer nisu radili kako misli urednik ili ravnatelj. To je kao da smo u Sjevernoj Koreji”, poručio je Bulj.

Facebook Komentari