Padanje, letenje, kašnjenje… Što znači 10 najčešćih snova

Neke osobe ne sjećaju svojih snova, dok ima onih pamte i najmanje detalje. Ovih deset snova svi smo sanjali barem jednom u životu, a u nastavku saznajte što oni zapravo znače.

1. Netko vas proganja
Bez obzira na to koliko se trudili, ne možete pobjeći nekome u snu? Psiholozi tvrde da imate nerazriješenih problema u stvarnom životu koje vas koče. To može biti prilika za novi posao ili problem u vezi od čijeg rješenja bježite. Kako se možete riješiti sna? Riješite problem u stvarnom životu.

2. Zubi vam ispadaju
Zubi su simbol moći i samopouzdanja, pa kada sanjate o njihovu ispadanju, zapravo osjećate nedostatak ovih stvari. Neke su studije pokazale da je glumljenje samopouzdanja odlična vježba koja s vremenom dovodi do stvarne sigurnosti u svoje poteze.

3. Ne možete naći toalet
Sila vam je na WC, ali ne možete naći odgovarajuće mjesto da se olakšate? Ovaj san zapravo je poruka da u životu postoji neki metaforički otrov kojeg se morate riješiti. To može biti prijatelj zbog kojeg se osjećate loše ili imate posao kojim ste duboko nezadovoljni.

4. Goli ste u javnosti
Nagost u snu pokazatelj je emotivne ranjivosti u stvarnosti. Ne osjećate se dobro na svojem novom poslu, vezi ili općenito u društvenim situacijama. Ako se san odvija u učionici, moguće je da se osjećate nesigurno u ono što ste tamo naučili. Nagost u kafiću upućuje pak da patite od društvene tjeskobe.

5. Niste se spremili za ispit
Sanjate li da morate položiti ispit za koji se niste spremili, iako ste davno izašli iz školskih i studenskih klupa? U stvarnom ste životu perfekcionist koji uvijek mora svaki zadatak obaviti na najbolji mogući način. Upravo zbog toga često se brinete da nećete moći zadovoljiti svoje visoke zahtjeve.

6. Letite
Bez obzira na to letite li u zrakoplovu ili slobodno poput ptice, ovaj san simbol je emotivne slobode. Osjećate se da ste bez ikakvih ograničenja i otvoreni ste za donošenje odluka. Ovo je pravi trenutak da poduzmete hrabre korake u stvarnom životu.

7. Padate
Padanje u snovima, s druge strane, znak su da gubite kontrolu nad vlastitim životom. Uzrok za ovaj san nalazi se u tjeskobi koju osjećate u svakodnevnim situacijama. Najbolji način da se riješite te uznemirujuće vizije jest da se prepustite nekoj situaciji koja vas usrećuje i opušta.

8. Vozite se u vozilu bez kontrole
Vozila u snu simboliziraju sredstvo do ostvarenja nekog cilja. Ako u snu nemate kontrolu nad nekim vozilom poput automobila, moguće je da su vaše životne odluke u rasulu. Stručnjaci savjetuju da budete aktivni u rješavanju problema, a što manje vremena provodite u brizi.

9. Nalazite praznu sobu
U snovima često sanjamo dom u kojemu smo odrasli, no tijekom sna pojave se vrata iza kojih nema ništa. Kuća je simbol nas samih, a svaka prostorija dio našeg karaktera. Prazna soba upućuje da postoji neki dio vas koji nesvjesno potiskujete, poput neke strasti ili talenta. Najvažnije je prepoznati koji dio sebe zapostavljate, pa onda se možete i pozabaviti rješenjem.

10. Kasnite na dogovor
Žurba bez pravovremenog stizanja na željenu destinaciju znak je neostvarenog cilja u stvarnom životu. To može biti neostvarena želja iz najmlađih dana ili važan radni zadatak koji vam izaziva mnogo stresa jer ga niste stigli obaviti u željenom roku, piše Zadovoljna.

Share This Article