Ministarstvo poslalo na Pantovčak mišljenje o pomilovanju Huanita, na redu je Predsjednica RH

Ad

Ministarstvo pravosuđa u srijedu je, doznaje N1, poslalo je u Ured predsjednice mišljenja o 71 zamolbi za pomilovanje. Među njima je i odluka za Huanita Luksetića. Sadržaj mišljenja – Ministarstvo ne otkriva.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović najavila u siječnju da će pomilovati Huanita Luksetića, osuđenog na zatvorsku kaznu jer je uzgajao marihuanu.

Nakon te najave, podsjetimo, Ured predsjednice oglasio se priopćenjem: “U skladu sa Zakonom o pomilovanju (NN broj: 175/03) Predsjednica će pričekati izvješće Ministarstva pravosuđa i obrazloženi prijedlog ministra pravosuđa, što ne dovodi u pitanje odluku Predsjednice o pomilovanju Huanita Luksetića.”

Dodali sutada i kako ne znaju koliko će trajati procedura u Ministarstvu pravosuđa, ali vjeruju da neće dugo. “Kod nas će jako brzo, vjeruje isti dan, čim zaprimimo izvješće Ministarstva”, kažu iz Ureda predsjednice krajem siječnja

Podsjetimo, Huanito je krajem 2017. godine na riječkom Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog ilegalne proizvodnje kanabisa i držanja marihuane radi prodaje.

Predsjednica: Kad Huanito Luksetić podnese zahtjev, pomilovat ću ga!

Facebook Komentari