Još danas uživajte u toplom vremenu, evo što dolazi za vikend

U četvrtak još uživamo u sunčanom i toplom danu, a onda u petak stiže naoblačenje s nešto malo kiše i za vikend povratak na zimsko vrijeme uz olujnu i orkansku buru, a najviše temperature će biti između 3 i 7 stupnjeva.

Na karti za četvrtak još nema naznaka promjene i hladne fronte, pa ćemo u četvrtak i dalje biti u zaštiti jake i prostrane anticiklone.

Ujutro u unutrašnjosti će biti većinom sunčano, a uz doline rijeka bit će i jutarnje magle. Kao i prethodnih dana magle će biti i u Istri i na otvorenom moru. Vjetar će biti slab, a očekuje se temperatura od -3 do najviše 2 stupnja Celzijeva u unturašnjosti i između 3 i 8 na Jadranu.

Poslijepodne će ostati pretežno sunčano, ali prema večeri sa sjevera će početi pristizati naoblaka iz koje će u petak biti i slabe kiše. Najviša temepratura kretat će se oko 16 stupnjeva.

I na istoku će u četvrtak biti pretežno sunčano uz malu ili umjerenu naoblaku. Najviša temepratrura bit će između 12 i 14 Celzijevih stupnjeva, a vjetar slab.

Sunčano će biti i na sjevernom Jadranu uz slab do umjeren sjeverozapadnjak i pristizanje nove naoblake krajem dana. Očekuje se temperatura između 12 i 15 stupnjeva.

Sunčan dan očekuje i južni dio. Puhat će slaba do umjerena tramontana, a temepratura će posvuda biti oko 16 stupnjeva.

U danima koji slijede čekaju nas značajne promjene vremena. Najprije će u petak biti dosta oblačno, povremeno uz malo kiše, uglavnom u istočnom dijelu, a onda za vikend povratak na zimske temeprature i jak sjeverac zbog kojeg će se činiti da je još i hladnije od ovih 3 ili 4 stupnja, što će biti maksimalne temeprature.

Na jadranu će u petak biti još sunčano, a onda se navečer očekuje bura koja će u subotu i nedjelju imati i orkanske udare i sasvim sigurno stvarati velike probleme, osobito u prometu između unutrašnjosti i Jadrana, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari