VIDEO Policija objavila snimku ubojstva Hrvata u Amsterdamu: Srbijanski i mađarski državljanin ušao u restoran, upucao ga u glavu i izašao

Nizozemska policija objavila je fotografiju ubojice kojeg traži zbog ubojstva Hrvata Ivana Serdarušića u srpnju prošle godine. Osumnjičen je Čaba Der (38), plaćeni ubojica s mađarskim i srpskim državljanstvom.

Osim fotografije, objavljena je snimka ubojstva koje se dogodilo u talijanskom restoranu Ferilli’s Caffè u Ulici Beethovenstraat u Amsterdamu. Ušao je u restoran obučen kao turist i upucao žrtvu u glavu.

Nizozemska policija za sve informacije o Deru nudi nagradu od 20.000 eura, piše na stranicama nizozemske policije.

Podsjetimo, Serdarušić je bio Hrvat s nizozemskim državljanstvom koji od 1990-ih živi i radi u Nizozemskoj. Ubojica je nešto prije 15 sati početkom kolovoza ušao u restoran u kojem se Serdarušić nalazio. Pucao mu je u glavu iz pištolja s prigušivačem.

Tko je Čaba Der?

Čaba Der plaćeni ubojica, koji je priznao da je ubio kriminalca Branislava Jelačića 2004. godine, inače člana organizirane grupe “Firma”. Tom ubojstvu je, navodno, prethodio sukob oko utjecaja na novosadskom narko-tržištu.

Sud je nekoliko put donio i ukidao presudu za ubojstvo i suđenje je počelo iznova. Naposlijetku je osuđen na 14 godina zatvora.

Nadalje, likvidacija Nebojše Markovića (37), koja se dogodila u siječnju na Banovom brdu, obavljena je hladnokrvno, a obarač je povukao upravo Der, već otprije poznat policiji.

Pucnjava se dogodila u prijepodnevnim satima ispred kuće u kojoj je Marković živio sa suprugom i bebom, u trenutku kada je izašao do auta i sklapao dječja kolica. Trenutak kasnije naišao je bijeli automobil iz kojeg je izašao Der, nasmiješio se i iz neposredne blizine ispalio metak u Markovića.

Prema pisanju srpskih medija, pretpostavlja se kako Marković uopće nije bio prava meta ubojica jer nije bio povezan s kriminalnim krugovima već njegov šogor Aleksandar Šarac koji je član međunarodne bande lopova “Pink Panther”, piše RTL.

Facebook Komentari