Strava u BiH: Migrant silovao djevojku s posebnim potrebama pa pobjegao. Navodno je zaražen HIV-om

Lokalni mediji javljaju da je maloljetni migrant, nakon što mu je izrečena kazna za silovanje djevojke s posebnim potrebama krajem prošle godine, pobjegao iz prihvatnog centra u Hadžićima i skriva se negdje u BiH.

Maloljetniku D.A. iz Pakistana Kantonalni sud u Bihaću je izrekao odgojnu mjeru zbog silovanja djevojke s posebnim potrebama u prosincu prošle godine. Trenutno se nalazi u bijegu iz Prihvatnog centra Delijaš u Hadžićima, gdje je bio smješten.

“Točno je da je kod ovog suda vođen postupak protiv maloljetnog D.A., a prema navodima prijedloga tužiteljstva rođen 2002. godine. Postupak je pravomoćno završen izricanjem odgojne mjere, po prijedlogu Kantonalnog tužiteljstva USK za kazneno djelo spolnog odnosa s osobom s posebnim potrebama”, potvrdio je Općinski sud u Bihaću.

ATV neslužbeno doznaje da je maloljetni migrant upućen na liječenje u Klinički centar u Sarajevu. Na osobni zahtjev je otpušten s infektivnog oboljenja. Avaz piše da je nakon bijega lociran u Bihaću, no da ga Služba za poslove sa strancima nije pronašla u bihaćkom prihvatnom centru.

Eskalirala migrantska kriza u BiH

Lokalni mediji javljaju da je migrantska kriza eskalirala nakon pronalaska terorista među migrantima i brojnih tučnjava i napada migranata na građane BiH te da se 70 tisuća migranata iz Grčke kreće prema Europskoj uniji. Na dnevnoj bazi, javlja ATV, 300 migranata iz Turske prelazi u Grčku.

“To je ozbiljna cifra koja se tiče migranata, a koji imaju namjeru preko Zapadnog Balkana doći u Europsku uniju. Za pretpostaviti je da ćemo mi tu imati ozbiljnih problema,” kazao je ministar sigurnosti Dragan Mekić.

Šestorica migranata koji se dovode u vezu s terorizmom smješteni su u Imigracijskom centru u Istočnom Sarajevu i onemogućeno im je kretanje. Daljnje postupanje s rizičnim migrantima tek treba biti utvrđeno.

Facebook Komentari