Povjerenstvo otvorilo predmet zbog popusta za Predsjednicu RH u privatnoj klinici

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović zbog mogućeg primitka nedopuštenog dara.

S obzirom na brojne upite medijskih kuća vezano za odobreni popust na liječnički pregled Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u klinici Radiochirurgia Zagreb, a što upućuje na mogući primitak nedopuštenog dara, Povjerenstvo je danas otvorilo predmet pod brojem P-61/19.

Povjerenstvo će u navedenom predmetu prikupiti potrebne podatke i dokumentaciju relevantnu za utvrđivanje činjenica i donošenje odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv navedene dužnosnice, priopćeno je u srijedu iz Povjerenstva.

Predsjednica je, naime, pregled u privatnoj poliklinici Radiochirurgia Zagreb iz Svete Nedelje platila 6.160 kuna. U cijenu je uključen i popust od 20 posto.

Podsjetimo, iz Ureda predsjednice rečeno je da je predsjednica pregled platila vlastitim novcem, a da se odlučila za tu polikliniku, jer je vodi liječnik koji ju je godinama liječio u javnom zdravstvu.

“Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u hrvatskoj javnosti zalaže se za preventivne zdravstvene preglede te i osobno svake godine obavlja redovite preglede. S obzirom da je dugogodišnji liječnik kod kojeg je predsjednica Grabar-Kitarović išla na preventivne preglede prim. dr. sc. Dragan Schwarz iz sustava javne zdravstvene skrbi prešao u privatne pružatelje zdravstvenih usluga, Predsjednica je ove godine preventivni pregled,magnetsku rezonancu dojki i unutarnjih organa, obavila u privatnoj poliklinici „Radiochirurgija Zagreb“. Nadalje, navedena poliklinika jedina u Hrvatskoj posjeduje uređaj najnovije generacije za navedeni pregled”, stoji u odgovoru Ureda predsjednice za Dnevnik Nove TV.

Nove neugodnosti za Predsjednicu RH, novinari se pokušali naručiti na isti pregled, ali je nastala razlika u cijeni, sad Povjerenstvo Nataše Novaković vijeća o tome

Facebook Komentari