Nove neugodnosti za Predsjednicu RH, novinari se pokušali naručiti na isti pregled, ali je nastala razlika u cijeni, sad Povjerenstvo Nataše Novaković vijeća o tome

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obavila je preventivni pregled u privatnoj poliklinici i za to dobila 20 posto popusta. S Nove TV pokušali su se naručiti na isti pregled, ali, kažu, za njih ne vrijede ista pravila.

Predsjednica je prošloga petka u Poliklinici Radiochirurgia Zagreb iz Svete Nedelje obavila magnetsku rezonanciju cijelog tijela i to je platila 6160 kuna. Iz računa koji je u posjedu portala DNEVNIK.hr vidljivo je da je šefica države dobila popust od 20 posto. Pregled u privatnoj poliklinici koji je obavila šefica države stoji 7700 kuna.


Račun Predsjednice iz privatne poliklinike (Foto: Dnevnik.hr)

Nazvali su Polikliniku i pokušali se naručiti na isti pregled. Raspitali su se o cijeni MR cijelog tijela te su odgovorili da stoji 7700 kuna te su im odmah ponudili dodatni MR dojki što je još 2 tisuće kuna. I Predsjednica je obavila MR dojki, ali joj to, kako je vidljivo iz računa, nije dodatno naplaćeno.

U Poliklinici su htjeli ”iskamčiti” i neki popust budući da se radi o priličnoj cifri, a ljubazna sestra novinarima je rekla da mogu platiti karticama na rate i ponudila skromnih 5% popusta na gotovinu.

Poslali su i službeni upit Radiochirurgiji, a odgovor o popustu Predsjednici objavit će čim ga dobiju.

Nije nimalo sporno da Predsjednica ima pravo otići na pregled u privatnu kliniku, kažu na Novoj TV, dobili su potvrdu da je pregled i platila, ali otvoreno je novo pitanje. Dobila je popust na koji drugi građani nemaju pravo. Time je ostvarila uštedu od najmanje 1540 kuna (koliko je navedeno kao popust), ako ne i više (zbog razlike u cijeni navedene na računu i one koju su njima ponudili).

Predsjednica kao dužnosnica ne smije primiti dar veći od 500 kuna, a u ovom slučaju taj je iznos premašila barem tri puta.

Kako doznaje DNEVNIK.hr u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa u tijeku je sastanak na kojem odlučuju hoće li otvoriti predmet.

Nove neugodnosti za Predsjednicu RH, novinari se pokušali naručiti na isti pregled, ali je nastala razlika u cijeni, sad Povjerenstvo Nataše Novaković vijeća o tome

Share This Article