Izbor za sportskog Oscara: Laureati francuski nogometaši, Biles, Vonn, Osaka, Woods, Wenger…

Filmski radnici imaju Oscara, a sportaši nagradu Laureus. Nagrade najboljima dodijeljene su večeras na spektakularnoj priredbi u Monte Carlu.

Najboljom sportašisom proglašena je američka gimnastičarka Simone Biles.

Francuska nogometna reprezentacija, koja je u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji pobijedila Hrvatsku, proglašena je za najbolju momčad. Nagradu je preuzeo izbornik Didier Deschamps.

Odnedavno umirovljena američka skijašica Lindsey Vonn dobitnica je nagrade za “sportski duh”, a sportašicom godine u akcijskim sportovima proglašena je američka snowboardašica Chloe Kim.

Japanska tenisačica Naomi Osaka, koja je prošle godine osvojila US Open, osvojila je nagradu za otkriće godine. Sportaš godine s invaliditetom je Slovakinja Henrieta Farkašova.

Kinez Xia Boyu pobjednik je u kategoriji sportski trenutak godine. Unatoč invaliditetu, amputirane su mu obje noge, šezdesetdevetogodišnjak se 2018. popeo na vrh Everesta. Povratnik godine je američki golfer Tiger Woods.

Bivši trener Arsenala Arsene Wenger dobio je nagradu za životno djelo.

Za najboljeg sportaša u 2018. godini nominiran je i hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić, osvajač srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji s Hrvatskom, najbolji igrač svjetske smotre te dobitnik brojnih individualnih priznanja za 2018. godinu, od Zlatne lopte preko nagrada uglednog Guardiana, Sportskih novosti, UEFA-e pa sve do FIFA-ine nagrade za najboljeg nogometaša svijeta, piše HRT.

Konkurencija je bila iznimno jaka, tu su asovi poput Lewisa Hamiltona, Lebrona Jamesa i Novaka Đokovića, koji je na kraju proglašen sportašem godine.

Facebook Komentari