Josipović o Milanovićevoj kandidaturi: To više pumpaju ministri iz njegove vlade

Bivši predsjednik Ivo Josipović u Novom danu govorio je o mogućnosti da se Zoran Milanović kandidira za predsjednika kao i o povratku svoje stranke u okrilje socijaldemokrata.

Bivši predsjednik je rekao da nema informacije hoće li se Zoran Milanović kandidirati za predsjednika: “Manje se to zaključuje iz ponašanja njegovog, koliko se zaključuje iz ponašanja njegovih bivših ministara koji to pumpaju. Sve je to legitimno”.

Očekuje da bi se njegova stranka s SDP-om mogla spojiti nakon Glavnog odbora SDP-a, a kaže da ne očekuje nikakvu funkciju: “Htio bi da ovo bude početni korak objedinjavanja na ljevici. Da pokažem da u SDP-u ipak možemo zajedno, da se pokrene proces suprotan onome što se do sad događalo. Kad govorimo o funkcijama, nemam očekivanja posebnih, nego da zajedno krenemo mijenjati redove”.

Na pitanje je li moguće da SDP izabere svog kandidata, a da se Milanović kandidira samostalno, Josipović je rekao: Zoran Milanović nije takva osoba, jer bi to značilo da kandidat ljevice gubi. Dva lijeva kandidata nisu štetna, ali ne bi smjela biti dva iz iste stranke, ali onaj koji kandidat koji otpadne u prvom krugu, njegovi birači bi trebali stati iza kandidata koji ostane u utrci.

Facebook Komentari