Velika koalicija u Saboru odlučila: Ništa od referenduma, nema dovoljno potpisa

Hrvatski sabor sa 79 glasova “za”, 43 “protiv” i tri suzdržana, prihvatio je zaključke vladajuće većine kojima se odbacuje SDP-ova Interpelacija o radu Vlade zbog propale kupnje borbenih zrakoplova od Izraela.

Glasovanje je trebalo početi nešto iza podneva, ali je pet klubova zastupnika zatražilo stanke. Zastupnici SDP-a zatražili su interpelaciju kako bi se u Saboru raspravilo što se dogodilo i što je pošlo krivo u propaloj kupnji borbenih zrakoplova.

Nakon glasovanja je Gordan Maras (SDP) kazao predsjedniku Hrvatskog sabora da je on, Gordan Jandroković, povrijedio Poslovnik.

– Htio sam dodati jednu važnu stvar. Zaboravili ste napisati u zaključak da je premijer Andrej Plenković najbolji premijer na svijetu. Još smo samo to trebali nadodati pa bi zaključak stvarno bio potupun, kazao je Maras. Jandroković mu je poručio da on to može predložiti, pa će onda ići na glasovanje.

Zastupnici su sa 105 glasova “za”, 16 “protiv” i 2 suzdržana izglasovali Izvješće o provedenoj provjeri broja i vjerodostojnosti potpisa birača i zakonitosti postupka prikupljanja potpisa i zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma građanskih inicijativa Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj. Uoči glasovanja nekoliko klubova zastupnika zatražilo je stanke, javlja HRT.

Treba tražiti i privolu navodno mrtvih, Rimac: Uvid u nevažeće potpise moguć samo uz privolu osobe koja je dala nevažeći potpis

Share This Article