Butković o tome mogu li Kinezi slobodno produžiti most na Korčulu, a i do Italije – dok Hrvatska izgradi pristupni cestuljak

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković komentirao je u Crikvenici situaciju oko izgradnja pristupnih cesta za Pelješki most.
– Zaustavljen natječaj za pristupne ceste Pelješkom mostu

Dok malo tko vjeruje da bi Kinezi mogli kasniti s izgradnjom Pelješkoga mosta, a krajnji je rok kraj siječnja 2022. godine, pojavljuju se problemi oko izgradnje pristupnih cesta do tog vitalnog mosta za povezivanja hrvatskoga juga s ostatkom zemlje.

Naime, nakon što je varaždinska građevinska tvrtka Colas Hrvatska uložila žalbu Državnoj komisiji za kontrolu javne nabave na izmjenu dokumentacije u tom nadmetanju, zaustavljen je postupak odabira izvođača koji će graditi stonsku obilaznicu, poddionice Sparagovići – Papratno te Papratno – Doli.

– Hrvatske ceste će promptno odgovoriti na tu žalbu, a Državna komisija mora što prije to riješiti jer se radi o financiranju europskih projekata. Takve žalbe u Državnoj komisiji imaju prioritet, ističe ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Na novinarsko pitanje hoće li doći do odgode cijeloga procesa te hoće li izgradnja cesta kasniti za izgradnjom mosta, ministar Butković ističe da će jedina odgoda biti do rješavanja žalbe te da se čeka odluka Državne komisije.

– Žalba ne bi trebala zaustaviti proces te dodatno produljiti vrijeme predaje ponuda. Barem koliko sam vidio dokumentaciju. Svi natječaji su “živi” i “vani”, Hrvatske ceste će donijeti odluku i za drugu fazu. Vidjet ćemo kada će biti predaja ponuda te će ići odluka. Ne treba stvarati paniku, sve su to ljudi u HC-u predvidjeli. Nije ovo nešto što nas je iznenadilo, očekujemo i žalbe na odluku o odabiru izvođača. Bitno je samo da ti postupci u Državnoj komisiji budu riješeni.

Butković očekuje rješenje Državne komisije u roku od 30 dana. Ministar je najavio da očekuje žalbe na odluku o odabiru izvođača za izgradnju pristupnih cesta.

– Ne mogu reći u dan koliko će se prolongirati cijeli posao. Žalbe mogu biti smiješne ili ozbiljne, mogu biti na dvije ili dvadeset stranica.

Dodaje da se ne može dogoditi da će most biti izgrađen, a ceste ne.

– Projekt moramo završiti u određenom roku da nam financiranje ne propadne. No, hoćemo li isti dan završiti most i ceste, to sada idemo u krajnosti. Nemojmo stvarati paniku, mi smo osigurali europsko financiranje, HC mora provoditi postupke prema zakonu. To je složen proces koji treba biti uigran, a oni su do sada pokazali da to znaju raditi.

Što se tiče pritisaka iz Sarajeva oko izgradnje mosta, ministar ističe da se to događa svakih par mjeseci.

– Čini mi se da se radi o dnevno-političkim obračunima u BiH. Hrvatska gradi most na svojem teritoriju koji je udaljen 500 metara od crte razgraničenja. Ne ugrožavaju se nikakva prava BiH. Ako oni govore da se radi na teritoriju BiH, onda se radi o pretenzijama prema našem teritoriju, no to ne bi bio prvi koji ima pretenzije.

Što se tiče ceste D-403 u Rijeci, potpisan je ugovor o bespovratnim sredstvima te se očekuje vrlo brzo natječaj.

– Postupak je krenuo. Zahtjevna je dionica koja će biti i u funkciji rješavanja pitanja gradskoga prometa. Rijeka će praktično riješiti svoje priključke na autoceste i obilaznice. Time će se izbjegnuti gužve u centru grada, zaključuje Oleg Butković, piše HRT.

Kinezi mogu slobodno produžiti most na Korčulu, a i do Italije – dok Hrvatska izgradi pristupni cestuljak

Facebook Komentari