Kako su Blokirani i najavili, MVEP javio da je sud EU srušio Lex Škibola, propadaju svi korisnici kredita RBA zadruga

Kako su Blokirani i najavili, sud EU srušio Lex Škibola, propadaju svi korisnici kredita RBA zadruga.

O presudi suda EU u slučaju Milivojević od 14. veljače 2019. godine izvijestio je MVEP.

Sud EU je u svojoj presudi od 14. veljače 2019. godine u predmetu C-630/17 Anica Milivojević/Raiffeisenbank St. Stefan-Jagerberg-Wolfsberg eGen utvrdio da je Zakon o ništetnosti ugovora o kreditu s međunarodnim obilježjima sklopljenih u Republici Hrvatskoj s neovlaštenim vjerovnikom protivan određenim odredbama prava EU.

Presude Suda EU obvezujuće su za sve države članice, njihova tijela državne uprave kao i nacionalne sudove koji po njima trebaju postupati. Slijedom navedenog nadležna ministarstva detaljno će proučiti pravne argumente presude Suda EU i razmotriti potrebu za poduzimanjem daljnjih radnji, piše MVEP.

Priopćenje Blokiranih povodom presude:

Lex Škibola ili Tesna koža

Kako je Udruga Blokirani upozoravala, a gledajući danas, 14.02. u presudu suda EU samo jedan lagani i jasan komentar s prikazom situacije – zahvaljujemo na umotvorini pravosudnih i zakonskih stručnjaka iz tijela RH i savjetnika koji su sudjelovali u pisanju nečega što je protivno pravu EU i koji su omogućili da nešto što je bilo određeno kao nezakonito i za što postoje potvrde HNB postane legalizirano.

Dakle, rodbinska i regionalna stručnost u duhu dogovora i Facebook hvalisanja uspjela su stvoriti čudo i dokazati da doista nitko ovdje ne zna raditi nešto za što mu je posao, te da postoji pravna nepismenost.

Ukratko dobrodošli uskoro u ovršni postupak statistike sudskih spisa i naplate tražbina dugovanja u cijelosti i novih deložacija.

I za kraj kako kažu izvješća koja su predana na sudu ( a može se vidjeti u javno objavljenim dokumentima prije presude EU ) neshvatljivo je da nije dostavljena dokumentacija na vrijeme nego se traži rok za dostavu jer se ne stigne.

Dakle, RH u postupku nije mogla skupiti na vrijeme svu dokumentacija ( jedno ozbiljno ministarstvo i DORH ) jer im treba vremena.

Samo dokaz da postoje stručnjaci koji nam kroje sudbinu kojima je bitno da dobiju plaću i dnevnice,a ovo drugo manje bitno.

Kao u jednom filmu koji se zove “ Tesna koža” i način rada direktora koji je samo gledao dnevnice i da sve bude na PROFAKTURU i uz janjetinu. Toliko stručnosti i potrebama za radom.

U nastavku ćemo se nagledati svačega, posebice pokajničkih objašnjenja i opravdanja zašto je netko pravno nepismen i koliko vrijedi ručica u zraku ( janjaca, putnih naloga i sl. )…….

Laku noć, Hrvatska

Lijep pozdrav

Udruga Blokirani ide na EU izbore, Miriam Kervatin: Zgražavamo se neradom predstavnika Hrvatske; Evo što ćemo tamo konkretno raditi

Share This Article