Batinić o Pupovčevoj reakciji, neostvarenim, neiživljenim pe*erima Hrvatima! U moralnom i svakom drugom smislu: Akcija rađa reakciju

Tako je predsjednik kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić komentirao sinoćnji istup Milorada Pupovca u Saboru. Kaže da se saborski zastupnik Hrvoje Zekanović, na čiji je istup reagirao Pupovac, ili ne može kontrolirati ili misli da su takve izjave primjerene, piše N1.

“Akcija rađa reakciju, tako je bilo i jučer, nije se raspravljalo o meritumu, o izvješću Vlade o skupljenim potpisima referendumskih inicijativa”, komentirao je Milorad Batinić istup zastupnika Milorada Pupovca tijekom rasprave o izvješću Vlade.

Kaže kako apsolutno podržava institut referenduma, ali ga žalosti što je bačena mrlja na demokratsko pravo građana i to što su, kaže, povrijeđeni svi građani koji su u dobroj vjeri htjeli izraziti svoje mišljenje. Dodaje da je bilo puno duplih potpisa, potpisa maloljetnika i da su se izjašnjavali i mrtvi.

Za Hrvoja Zekanovića, na čiji je istup reagirao i Milorad Pupovac kaže kako se on ili ne može kontrolirati ili naprosto tako misli. Njegove izjave smatra neprimjerenima i ne slaže se s njima.

Komentirao je i priču oko lektire prije nego je ministrica Blaženka Divjak promijenila mišljenje.

“Ukupan broj lektire je smanjen s time da je otvoren prostor nastavnicima da sami formiraju lektiru koja će se učiti, dano im je povjerenje i odgovornost, što se tiče Dnevnika Anne Frank, tražio sam informaciju od ministrice, Dnevnik Anne Frank nikada nije bio na popisu obvezne lektire”, komentirao je Batinić i time ponovio jučerašnje stajalište Ministarstva obrazovanja.

Kaže kako su dali politički okvir da struka radi kurikulum. “Pitanje lektire nije političko pitanje nego pitanje struke. Pitanje kurikuluma je pitanje struke, nije političko pitanje. Na toj reformi su radile tisuće profesora i to je produkt struke, mislim da se politika tu ne treba miješati”, rekao je.

Nije htio odgovoriti što osobno misli treba li ta knjiga biti na popisu lektire. Kaže da su praktički ušli u koaliciju s HDZ-om, da im jedan od glavnih razloga za to bio da se provede reforma. “To je politički cilj, a reformu radi struka”, zaključio je.

VIDEO Pupovac pobjesnio u sabornici: Neostvareni, neiživljeni pe*eri! U moralnom i svakom drugom smislu!

Facebook Komentari