U prečniku pečurke: Srbijanski vaterpolisti ne žele više igrati u Splitu i u krug 200 kilometara

Vaterpolo savez Srbije i srbijanski klubovi uputili su dopis Upravnom odboru Regionalne lige u kojem ističu da iz sigurnosnih razloga ne žele igrati u Splitu i u krugu 200 kilometara do kraja sezone.

VSS i klubovi donijeli su odluku na sastanku u Kući vaterpola nakon što su vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u Splitu pred susret s Mornarom u Regionalnoj ligi prošlog vikenda.

“Svi smo svjesni događaja koji su se odigrali u Splitu 9. 2. 2019, pred odigravanje utakmice 12. kola VK Mornar – VK Crvena zvezda, kada su napadnuti sportaši VK Crvena zvezda hladnim oružjem od strane grupe huligana. Nažalost, taj napad huligana bio je motiviran etničkom mržnjom, što u svakom slučaju predstavlja najteži mogući vid nasilja. Samo pukom srećom po sve nas, taj napad se nije završio tragičnim ishodom”, navodi se u dopisu.

Dodaje da je “ohrabrujuća brza reakcija hrvatske policije i to što su svi relevantni faktori u Hrvatskoj, politički i sportski, osudili incident”.

“Iskreno vjerujemo da se neće samo na tome završiti, već da će počinitelji ovog zlodjela biti najstrože kažnjeni. Inicirano navedenim, rukovodstvo Vaterpolo saveza Srbije je održalo sastanak s predstavnicima srbijanskih klubova, sudionika RVL kako bismo analizirali novonastalu situaciju i poduzeli određene korake. Kao zaključak donesen je jedinstven stav svih srbijanskih klubova, sudionika RVL da do kraja tekuće sezone ne sudjeluju na sportskim borilištima u gradu Splitu, kao i sportskim borilištima koji se nalaze na udaljenosti manjoj od 200 kilometara od Splita iz sigurnosnih razloga.”

U dopisu piše i da je za VK Crvena zvezda u ovom trenutku neprihvatljivo gostovati u Splitu, pa se upućuje molba da se izmjesti odigravanje kako bi se završilo takmičenje.

“Molimo vas da nam odgovorite do utorka, 19. veljače”, zaključuje se.

U napadu je najteže prošao golman Aleksandro Kralj, koji je morao skočiti u more u bijegu i ima ozljede nosa i posjekotinu na nogi, Dušan Vasić je dobio udarce u zatiljak, a Miloš Maksimović u nogu, piše RTS.

Facebook Komentari