Poruke ljubavi istaknutog igrača Crvene zvezde Dušana Savića: Sačuvaj nas, Bože, kuge, gladi i Hrvata

O incidentu na splitskoj Rivi raspravljalo se i na srpskoj javnoj televiziji, a najviše pozornosti izazvale su izjave bivšeg nogometaša Crvene zvezde.

Incident koji se u subotu navečer dogodio na splitskoj Rivi i u kojem su vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti od strane nekolicine huligana još je uvijek, nažalost, jedna od najaktualnijih tema u susjednoj nam Srbiji.

Sinoć je o spomenutoj situaciji vođena rasprava i na javnoj televiziji, a najviše pozornosti izazvale su izjave Dušana Savića, bivšeg nogometaša Crvene zvezde.

“Mi bismo sami sebe trebali više poštovati da nam se ovo ne bi događalo. Veće samopoštovanje bi spriječilo ovakve situacije. Sjetite se kad je predsjednik bio u Bosni pa jedva izbjegao linč. Onda je on pozvao njihovog predsjednika ovdje da igraju šah. Do dan danas se ne zna tko ga je napao”, rekao je Savić koji je dres Crvene zvezde nosio u više od 400 navrata, osvrnuvši se i na ideju o regionalnoj ligi u nogometu.

“Ne daj Bože da do toga dođe. Ovakvih incidenata bi bilo stalno.”

Za Hrvate, nastavio je Savić u prilično oštrom tonu, lijeka jednostavno nema.

“Moramo im pomoći da ozdrave, nažalost. Ja bih volio da smo mi dobri susjedi. Kada bi oni bili deseti dio prema nama iskreni onoliko koliko smo mi prema njima, ovdje bi se moglo normalno natjecati. Međutim, nema lijeka… Podsjetio bih na povijest i natpis s protestantske katedrale u Magdeburgu: “Sačuvaj nas, Bože, kuge, gladi i Hrvata.” Oni su još u 17. stoljeću počinili stravične zločine, a mi sada trebamo njima pomoći”, rekao je Savić prije nego ga je voditeljica prekinula i promijenila temu, prenosi RTL.

Prijatelji Hrvatske: Tajaniju se omaklo, omaklo se i Vučiću 1990. s Arkanom na Maksimiru, pa 1995., pa svako malo, omaklo se Deliji na splitskoj rivi…

Facebook Komentari