Divjak o slučaju tzv. žigosanja u Zadru: Razrješenje ravnatelja, opomene pred otkaz….

Ad

Nakon tzv. žigosanja djevojke slovom ”U” u zadarskoj školi, upućen je prijedlog za razrješenjem ravnatelja koji je sve nazvao ”dječjom igrom”.

”Prosvjetna inspekcija danas nas je izvijestila o rezultatima nadzora u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar. S obzirom na utvrđeno stanje, školskom odboru upućen je prijedlog za razrješenje ravnatelja, dok je za dva zaposlenika predloženo izdavanje pisanog upozorenja uz mogućnost otkaza ugovora o radu”, izvijestila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Inspekcijskim nadzorom utvrđene su i druge nepravilnosti u radu ustanove zbog čega je škola dobila novčanu kaznu, a izrečene su joj i naredbe za ispravljanje propusta i nepravilnosti. S obzirom na to da se radi o inspekcijskom postupku, nismo u mogućnosti izlaziti s više detalja u javnost.

”Kao što sam već nekoliko puta naglasila, ponovit ću da škola mora biti mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja ili diskriminacije, a svi dionici u sustavu, prije svega učitelji i ravnatelji, imaju odgovornost štititi sustav od nasilja i prevenirati ovakve situacije”, poručila je Divjak.

Facebook Komentari