Recept za kolače bez šećera i bez brašna; Ne morate se odricati slatkih zalogaja

Ako ste i vi među onima koji još “broje kilograme” nakon božićnih blagdana, a ne možete odoljeti slatkom zalogaju, imamo rješenje.

Ne morate se odricati slatkih zalogaja, samo posegnite za zdravijim verzijama omiljenih slastica. Donosimo recepte za kolače bez šećera i bez brašna. Odlična zamjena bijelom brašnu je ono kokosova ploda, a umjesto bijelog šećera može se koristiti i agavin sirup ili stevija.

Brašno može zamijeniti i smjesa napravljena od mljevenih badema. Ako se kuha s čokoladom, pazite da to bude ona s najvećim udjelom kakaa (iznad 70 posto), a pri izboru namirnica potrudite se birati organsko.

MUFFINI OD BOROVNICA

Sastojci za 12 muffina

3/4 šalice zrelih banana (1 i pol banana)

2 čajne žličice ekstrakta vanilije

4 jaja

pola šalice kokosova brašna

1 čajna žličica cimeta

1/4 čajne žličice sode bikarbone

1/4 šalice kokosova ulja

1/2 čajne žličice soli

1/2 šalice borovnica, svježih ili zamrznutih

PRIPREMA Pećnicu najprije zagrijati na 180 stupnjeva i pripremiti papiriće za muffine. U zdjelu srednje veličine ubaciti banane, ekstrakt vanilije i jaja pa mikserom izmiješati. Dodati suhe sastojke smjesi od banana (brašno od kokosa, cimet, soda bikarbona i malo soli). Miksati dok ne postane kompaktno. Zatim dodati rastopljeno ulje od kokosa pa miješati mikserom dok smjesa ne postane kompaktna. Nježno umiješajte borovnice i uspite smjesu u kalup. Po želji po vrhu pospite cimetom. Pecite 30 do 35 minuta, piše Večernji.

Share This Article