MOST potopio HDZ, a posebno SDP, na lokalnim izborima u Vrgorcu, SDP raspustio ogranak

U Vrgorcu su se u nedjelju održali lokalni izbori za mjesne odbore, a mladi gradonačelnik Ante Pranić (NLM) ima razloga biti zadovoljan. Bio je ovo za njega i njegovu nezavisnu listu svojevrsni test za rad i odmjeravanje snaga na političkoj sceni prvenstveno sa HDZ-om koji je još prije nekoliko dana najavljivao apsolutnu pobjedu u gradu Vrgorcu.

Dogodilo se upravo suprotno. Na ovim izborima pravo glasa je imalo 5.509 birača. Na izbore je izašlo ukupno 2.280 birača, odnosno 41% ukupnog biračkog tijela.

– Nezavisna lista mladih prvi put je izašla na izbore za mjesne odbore Grada Vrgorca. Građani su prepoznali naš rad i projekte za bolju budućnost našeg kraja. Dokaz tome su i neslužbeni rezultati gdje je vidljivo da je NLM apsolutni pobjednik ovih izbora. Ovi izbori su bitni jer ukazuju na promjenu trendova u lokalnoj politici, gdje ne prolaze više ideologije, već isključivo mjerljivi, nesebični rad za boljitak cijele zajednice – poručio je Pranić zadovoljan rezultatima.

Od ukupno 27 mjesnih odbora NLM osvojila je 16 odbora između kojih i najveći u samom gradu Vrgorcu. HDZ-u su birači dali povjerenje u svega 6 odbora.

Prema neslužbenim rezultatima, NLM je dobila 16 mjesnih odbora, nezavisni kandidati koje NLM podržava 4, HDZ je dobio 6, a SDP 1 mjesni odbor. Nezavisna lista mladih je dobila ukupno 1185 glasova, nezavisni kandidati 146, HDZ 854, a SDP 50 glasova.

Raspušten cijeli vrgorački SDP, novi izbori sazvani za ožujak

Nakon izbora za mjesne odbore na kojima je SDP osvojio samo jedan mjesni odbor od ukupno 27 mjesnih odbora na području grada, održana je sjednica Gradskog odbora SDP-a na kojoj je bilo i županijsko vodstvo, piše 24sata.

Facebook Komentari