Brkićeva znakovita poruka uz Stepinčevo: Uzalud vam sav tisak i sve radiopostaje, našim srcima nikad nećete ovladati!

Potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić oglasio se povodom Stepinčeva.

[ “TREBA NAM LJUDI, KOJI SE NEĆE SAGIBATI NI LIJEVO NI DESNO, NEGO LJUDI KOJI ĆE STAJATI KANO ČVRSTI HRAST” ]

“KARAKTERA TREBA DANAS više nego ikada. Treba nam ljudi, koji se neće sagibati ni lijevo ni desno, već prema tome, kako puše vjetar, nego ljudi, koji će stajati, kako veli riječ – KAO KLISURA, kad navali na njih bura, koji će STAJATI KANO ČVRSTI HRAST, kojemu bura može pokidati grane, ali će iz čvrstog debla izbijati novi, JOŠ JAČI ŽIVOT” – ovo su riječi blaženoga Alojzija Stepinca kojih se posebno prisjećamo danas, na blagdan Stepinčeva.

U životu vrlo često moramo plivati i kontra struje što je puno teže, ali ne smijemo posustati i klonuti već se unatoč svemu moramo boriti još više i još jače te se žrtvovati za svoj narod vlastitim djelima, dobrotom i ljubavlju. Upravo stoga, danas je potrebno gajiti istinsku ljubav prema svome hrvatskome narodu, njegovati našu tradiciju i domoljublje.

Blaženi Alojzije Stepinac treba nam danas svima više nego ikada biti misao vodilja i uzor. Njegov glas zbori ponizno, skromno, razborito, mirno, ali hrabro i odlučno, a njegova nakana je čista i velika, kao što je i sam živio svojim životom i svojim djelima ???

Pretpremijerno prikazan film o blaženom Alojziju Stepincu, evo kad i gdje će ga vidjeti obični smrtnici

Facebook Komentari