Ne odgovaraju na požurnice: Novaković ne zna kad će odlučivati o Plenkoviću i Grupi Borg, te Helsinkiju, a otkriva da ima još jedan premijerov slučaj

natasa novakovic

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa rekla je za N1 da joj predmeti u kojima je prijavljen premijer Andrej Plenković ne stvaraju stres, ali joj smeta što ne dobivaju nikakve konkretne odgovore.

Na pitanje reportera N1 kada možemo na sjednici Povjerenstva očekivati predmet Andreja Plenkovića odgovara:

“Što se tiče afere Borg baš smo jučer poslali ponovno požurnicu, dakle još jedan dio činjenica pokušavamo utvrditi i tražili smo od trgovačkog društva Agrokor da nam dostavi podatke o eventualnim naknadama financijskim koje su dobili članovi kriznog, odnosno izvanrednog menadžmenta, međutim prvi put nam nisu odgovorili sada to šaljemo još jednom. Oni nam nisu dužni odgovoriti, ali svakako bi bilo uputno da nam to odgovore, a radi zaštite opet vjerodostojnosti svih osoba koje su sudjelovale u tom postupku.”

“Što se tiče predmeta vezano uz Helsinki najkraće rečeno trenutno prikupljamo dokumente i u fazi smo rekla bih dopisivanja s državnim institucijama i drugim tijelima. Sad smo treći krug dopisa slali, ali nismo u mogućnosti još utvrditi činjenično stanje”, kaže predsjednica Povjerenstva o odlučivanju o sukobu interesa Nataša Novaković.

Ima li još prijava vezano za premijera?

“Imamo još jednu prijavu koja je došla protiv premijera i ministra Ćorića vezano za zapošljavanje u HEP-u”, otkrila je

Ne stvara joj stres predmet Andreja Plenkovića, ali dodaje: “Smeta me to što zapravo ne dobivamo nikakve konkretne odgovore, što moramo tri puta pisati dopise, a čini mi se da baš radi zaštite njih, njihovog integriteta i vjerodostojnosti oko tog puta u Helsinki bilo uputno da nam pošalju sve dokumente što prije da riješimo taj predmet.”

Postoje li i dalje neke vrste pritisaka na Povjerenstvo?

“U ovom trenutku ne”, odgovara Novaković.

Facebook Komentari