Bio je toliko pijan da nije mogao pratiti cestu i okrenuti volan, u autu je bilo njegovih četvero djece i supruga

Jedan 44-godišnjak iz Ivankova sinoć je s 1,8 promila u krvi vozio automobil u kojem je bilo njegovih četvero djece i supruga.

Na putu iz Vinkovaca prema Jarmini, nakon nadvožnjaka iznad željezničke pruge na vinkovačkoj obilaznici, nije prilagodio brzinu kretanja vozila. Zbog toga nije mogao skrenuti, odnosno pratiti smjer ceste, te je udario u betonske elemente i sletio na poljski put.

U prometnoj nesreći četvero djece u dobi 1, 4, 7 i 9 godina lakše su ozlijeđeni.

Očevidom policije utvrđeno je kako vozač za vrijeme upravljanja motornim vozilom nije koristio sigurnosni pojas te je prevozio jednu osobu više nego što je upisano u prometnoj dozvoli i na nedozvoljen način prevozio je djecu na zadnjem sjedištu.

Obzirom da svakodnevno policija poduzima preventivno-represivne aktivnosti s ciljem upoznavanja građana o opasnostima koje prijete u prometu na cestama, pojedinci zanemaruju savjete i preporuke za sigurno sudjelovanje u prometu čime ugrožavaju sebe, svoje najmilije i imovinu, upozorava PU Vukovarsko-srijemska.

Okolnosti pod kojima se dogodila ova prometna nesreća posebno ističu jer su počinjeni prekršaji (brzina, alkohol, pojas, dječje sjedalice) prisutni kumulativno.

Policijska uprava Vukovarsko-srijemska ističe ovaj negativni primjer i preporučuje vozačima da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića, da vozilom upravljaju u granici dopuštene brzine i prilagode brzinu uvjetima na kolniku, da koriste sigurnosni pojas na način predviđen od proizvođača, ne koriste mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na način kojim se umanjuje sigurno upravljanje vozilom, da putnici koriste sigurnosni pojas, a naročito da se djeca smještaju u dječje sjedalice ili prilagođena postolja.

Facebook Komentari