Krstičević za nabavku borbenih zrakoplova želi nadstranačku priču, evo što sad misli o novim F-16

Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević komentirao je u četvrtak nabavu višenamjenskih borbenih aviona.

“Vi ste vidjeli da je moj stav da je Hrvatskoj potreban višenamjenski borbeni avion. Premijer je također rekao da je Vlada čvrsto zainteresirana da Hrvatska ima tu sposobnost, ali idemo prvo korak po korak. Čeka nas prvo saborska rasprava, interpelacija, radimo temeljitu analizu procesa. Kad napravimo temeljitu analizu ćemo pristupiti izboru višenamjenskog borbenog aviona. Bitna je sada analiza cijelog procesa, vidimo da je proces vrlo složen, trebamo pogledati sve i vidjeti kako tu priču koja je bitna za budućnost riješiti. Jasno da bismo voljeli u svemu tome imati nadstranačku priču”, rekao je Krstičević, prenosi N1.

Još jednom je ponovio kako je cijeli proces bio transparentan i da Hrvatska nije odgovorna za ništa.

“Trebamo sagledati sve, uvijek se trebaju izvući naučene lekcije, ja to i vojnički želim napraviti”, rekao je.

Tim se, kaže, neće mijenjati: “Znate da smo i u ovom poslu koristili druga ministarstva, znate da je proces donošenja odluke bio vrlo temeljit. Kažem, vidimo da je ovo složena priča. Sve ono što Hrvatska ima trebamo uključiti da iz drugog koraka dođemo do cilja. Apsolutno pozdravljam da u drugom koraku napravimo iskorak da u drugom pokušaju dođemo do cilja”.

Na pitanje je li i dalje za novi američki F-16, ministar je odgovorio:

“Idemo prije svega, kad napravimo analizu, vidjet ćemo u kojem pravcu će to ići, uvijek volim dobiti najbolje za Hrvatsku, ali moramo svi u procesu imati odgovornost za porezne obveznike. Moramo gledati kako je našem seljaku, učitelju, teti u vrtiću, moramo odgovorno poravnati mogućnosti Hrvatske”.

Facebook Komentari