DORH zbog pokušaja ubojstva istražuje muškarca koji je pred djecom ženi slomio lubanju i strpao je u prtljažnik

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona, piše na stranici DORH-a.

Riječ je o muškarcu, za kojeg mediji navode da je po struci teolog, a koji je pred djecom premlatio suprugu i strpao je u prtljažnik automobila, te nastavio tući.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 31. siječnja 2019. oko 17,20 sati u Zagrebu, na parkiralištu ispred stambene zgrade u Ulici Dobrovaljačke oružane skupine ban J. Jelačić, nakon što je prethodno svoje dvoje maloljetne djece (2015. i 2017.) smjestio u svoj osobni automobil, otvorio prtljažnik automobila iz kojeg je izvadio vrećicu s dječjom odjećom i dao svojoj supruzi. Potom je supruzi rekao da ima za nju još jednu vrećicu koju je držao u ruci omotanu oko desne šake, a u kojoj je bio nepoznati tupo-tvrdi predmet, te je, u nakani da je usmrti, prišao joj i više puta je udario po glavi tim predmetom uslijed čega je oštećenica pala na tlo. Osnovano se sumnja da je okrivljenik nastavio udarati svoju suprugu i dok je ležala na podu, a kad je podigla desnu ruku da bi se obranila od udaraca, više ju je puta udario tim predmetom u predjelu desne podlaktice i šake, a zatim ju je podigao s tla i ugurao u prtljažnik vozila tako da je glavom i gornjim dijelom tijela bila u prtljažniku, nakon čega ju je nastavio udarati istim predmetom po tijelu, ne obazirući se na činjenicu da se u vozilu nalaze i djeca.

Okrivljenika su u daljnjoj namjeri spriječili građani, što je žrtva iskoristila i pobjegla u obližnju stambenu zgradu.

Opisanim postupanjem okrivljenik je žrtvi nanio teške tjelesne ozljede (fraktura lubanje, frakture kosti dlana i frakturi prsta šake), a ujedno je ugrozio pravilan psihofizički razvoj svoje djece.

Sudac istrage prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja postupka.

Strava na Peščenici: Izudarao majku svoje djece i strpao je u prtljažnik

Facebook Komentari