SP skijanje: Superveleslalom skijaša, Hrvati završili na solidnom 29. i 30. mjestu

U švedskom Äreu održava se Svjetsko skijaško prvenstvo, a danas je vožen superveleslalom skijaša.

Pobijedio je Talijan Dominik Paris s vremenom 1:24.20. Samo devet stotinki sekunde zaostali su Francuz Johan Clarey i Austrijanac Vincent Kriechmayr.

Prvi se od dva hrvatska predstavnika u današnjoj utrci spustio Filip Zubčić sa startnim brojem 42. Za pobjednikom je zaostao dvije sekunde i osam stotinki i završio na 29. mjestu. Odmah nakon Zubčića, nastupio je Natko Zrnčić Dim. Za Parisom je zaostao dvije sekunde i 17 stotinki i završio na 30. mjestu.

Hrvatska na Svjetskom prvenstvu ima osam predstavnika – skijašicu Andreu Komšić te sedam skijaša Filip Zubčić, Matej Vidović, Istok Rodeš, Elias Kolega, Samuel Kolega, Natko Zrnčić Dim te Leon Nikić.

Komšić planira veleslalomski i slalomski nastup. Zubčić bi trebao nastupiti u četiri discipline – superveleslalomu, alpskoj kombinaciji, veleslalomu i slalomu. U slalomu će uz Zubčića nastupiti Matej Vidović, Elias Kolega i Istok Rodeš. Natko Zrnčić Dim planira nastup u superveleslalomu, spustu i alpskoj kombinaciji, a Samuel Kolega i Leon Nikić u veleslalomu. U veleslalomskom nastupu će im se pridružiti i Elias Kolega.

Jučer je održan superveleslalom skijašica. Amerikanka Mikaela Shiffrin osvojila je naslov svjetske prvakinje.

Svjetsko prvenstvo u Äreu traje do 17. veljače, a utrke možete pratiti u prijenosu na Drugom programu HRT-a.

Shiffrin svjetska prvakinja u superveleslalomu

Facebook Komentari