Istra: 40 ljudi tragalo za migrantom koji je trebao pomoć, pronašli ga mrtvog

Policija je na granici sa Slovenijom pronašla Sudanca koji im je rekao da je njegov prijatelj u šumi i da treba pomoć. Odmah su ga krenuli tražiti, ali mlađi muškarac je pronađen mrtav.

“Tijekom noći 5. veljače policija je na području mjesta Žejane u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice prema Republici Sloveniji pronašla stranog državljanina. Utvrđeno je kako je riječ o državljaninu Sudana, koji je u provedenom postupku prekršajno procesuiran prema Zakonu o strancima. Od istog stranog državljanina policija je zaprimila informaciju o drugom stranom državljaninu kojem je potrebna pomoć te je odmah organizirana pretraga terena.
U pretragu je bilo uključeno 40 pripadnika različitih interventnih službi: 22 policijska službenika, 11 pripadnika HGSS-a iz Rijeke i Pule s psima tragačima, terenskim vozilima i opremom za pretragu terena, šest vatrogasaca JVP Opatija s dva psa tragača te predstavnik Šumarije Opatija. Pretragom je bilo obuhvaćeno područje Žejana, Lisine, Veprinca do mjesta Dol na području Istarske županije.

Nažalost, jučer, 5. veljače 2019. godine iza 15 sati u šumskom području Vodni dol na nepristupačnom terenu, na oko tisuću metara nadmorske visine, policijski službenik i pripadnik HGSS-a u pratnji psa tragača pronašli su beživotno tijelo nepoznate mlađe muške osobe, za koju se pretpostavlja da je riječ o spomenutom stranom državljaninu”, navodi se u priopćenju PU primorsko-goranske.

Tijelo pronađene osobe prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci na obdukciju, kako bi se utvrdio točan uzrok smrti i identitet.

Facebook Komentari