Najnovije

Hitna (bes)pomoć: Bolesnog pacijenta u hladnoj noći otpustili iz bolnice, on pet sati stopirao do kuće

Pet sati stopirao je od Koprivnice do svoje kuće u Križevcima u hladnoj siječanjskoj noći teško bolesni Božo Vrhovski. Liječnici su mu na koprivničkoj hitnoj pomoći, kaže, utvrdili upalu pluća i puknuće rebra, no unatoč tome, žali se, nisu ga htjeli vratiti vozilom natrag kući.

Bilo je to prošli ponedjeljak oko 19 sati navečer. Bolesni Božo više nije mogao izdržati pa je zamolio kćer da nazove hitnu pomoć, piše Podravski.hr.

“Kći je nazvala i obećali su joj da će me vratiti kući. Navodno sam trebao na pregled u Križevce, a ako ne bude dobro, tek tada u Koprivnicu. Došli su po mene, no nisam završio kod liječnika u Križevcima, nego su me prevezli u Koprivnicu”, govori Božo teško dišući i hropćući od upale pluća.

Ističe da su ga liječnici na hitnoj u Koprivnici pregledali te mu rekli da može ići doma jer nije za ostanak u bolnici. Unatoč upali pluća i puknutom rebru, što se moglo vidjeti nakon obavljena pregleda.

Nesretni Božo nije imao druge no put pod noge. Pješice. Njegova kći Josipa Hrg potvrđuje očevu priču.

“Bolničke službe nisu zakazale”

Ravnatelj koprivničke Opće bolnice, dr. Mato Devčić, ustvrdio je kako bolničke službe nisu zakazale u slučaju Bože Vrhovskog iz Križevaca.

“Uvidom u medicinsku dokumentaciju i temeljem očitovanja voditeljice i osoblja našeg Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP), možemo zaključiti da je 21. siječnja 2019. gospodin otpušten kući u poboljšanom stanju, afebrilan, urednih vitalnih parametara i pokretan”, navodi dr. Devčić te tvrdi kako Vrhovski prema Pravilniku o sanitetskom prijevozu nije imao pravo na prijevoz.

Dr. Devčić dodaje da djelatnici OHBP-a nisu bili u mogućnosti zatražiti sanitetski prijevoz koji bi ga odvezao kući.

Nesretni Vrhovski, da stvar bude zanimljivija, idući je dan opet došao u koprivničku bolnicu, a sada je po njega, kako tvrdi, došao sanitet, koji ga je i odveo kući.

“Idući dan pacijent je ponovno došao na OHBP, no iz medicinske dokumentacije je vidljivo da nije bilo indikacije za dodatnim pretragama, terapijom ili liječenju u OHBP”, potvrdio je to dr. Devčić.

Facebook Komentari