Kujundžić: Naše zdravstvo nije ni pred kolapsom ni u kolapsu

Ministar zdravstva preživio je oporbenu inicijativu za njegovom smjenom, s nikad većim brojem prosvjeda nezadovoljnih građana.

“Nije naše zdravstvo ni pred kolapsom ni u kolapsu. Ono ima problema kao što imaju i drugi zdravstveni sustavi diljem Europe. Međutim, ni u kojem slučaju nije. Tako da oni koji dižu nekakve tenzije zapravo ili nisu dobronamjerni ili nisu dobro obavješteni”, rekao je ministar Kujundžić RTL-u.

“Zdravstvo ima puno problema. Međutim, brojne se pozitivne stvari događaju. Promijenili smo Zakon o zdravstvenoj zaštiti, stupio je na snagu. Idemo u reformu Hitne koja je zapravo jedna od točaka koja je izazivala pozornost, tako da će i to bolje izgledati. Sustav smo financijski stabilizirali, idemo na integracije bolnica, nabavlja se nova oprema. Samo prošle godine nabavili smo novih osam magnetnih rezonanci. Isto tako, nabavili smo prvi robot za operaciju u Nacionalnom centru na Rebru. Dakle, događaju se brojne stvari, a u isto vrijeme uvažavamo da postoje brojne koje treba popravljati”, kaže ministar.
Komentirao je i napade na medicinsko osoblje koji su posljednjih dana zaokupili pažnju javnosti i izazvali osudu.
“Ja mislim da je prvenstveno to jedan sindrom koji se događa u našem društvu. Agresije i netolerancije, neuvažavanje onih s kojima se komunicira. Mislim da je to osnovni sociološki problem. Dopuštam da ponegdje i djelatnici u bolnicama, odnosno, sustavu zdravstva, svojim postupanjem donekle zakažu. Ali, prvenstveno mislim da je jedna agresija koja se razvija i koja je za osudu”, rekao je Kujundžić.

Facebook Komentari