Krstičević: I mene zanima odakle već mjesec dana cure dokumenti oko propalog posla nabave vojnih zrakoplova

Premijer Andrej Plenković najavio je da će u drugom pokušaju nabave vojnih zrakoplova biti uključeno više ministarstava, a ministar obrane Damir Krstičević izjavio je da ga zanima odakle već mjesec dana cure dokumenti oko propalog posla nabave vojnih zrakoplova.

Tijekom posjeta Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji premijer Andrej Plenković pojasnio je što znači međuresorni pristup kod nabave vojnih zrakopolova.

“Ovaj put bit će veća uloga i drugih resora poput ministarstva vanjskih poslova i ministarstva gospodarstva”, rekao je premijer u Dubrovniku.

Ministar obrane Damir Krstičević ističe kako je uvijek dobro da se uključe svi resori jer je to velika operacija i da je to dobar put. Na upit brine li ga curenje dokumenata oko prodaje zrakoplova ističe: “Samo se strpite, kada bude saborska rasprava javnosti ćemo dati sve informacije. Mjesec dana idu idu informacije i ja podržavam da se to ispita, da vidimo odakle idu te informacije”, rekao je.

Ponovno je istaknuo da radi svoj posao i daje sve od sebe da se jača hrvatska vojska. Ne vidi svoju političku odgovornost oko propasti posla s nabavkom vojnih zrakoplova. ”

“Ništa nije propalo, Hrvatska nije oštećena, radili smo transparentno, ova Vlada je vrlo hrabro ušla u taj proces”. Ističe da je ipak najteži posao bio biti u ratu i boriti se za svoju državu, a ne kako je neki dan izjavio da je najteži posao nabava vojnih zrakoplova.

“Ova Vlada želi zadržati zrakoplovstvo i to je važno. Posao nije propao zbog Vlade, ovo je složenija priča koja zahtjeva još više koordinacije i tako ćemo raditi” zaključio je.

Premijer Plenković na upit novinara oko odlaska liječnika i činjenica da ih je 1700 pripremilo dokumentaciju za odlazak odgovorio je da žele svim mjerama ojačati hrvatski zdravstveni sustav i osigurati njegovu dostupnost. Kaže kako je resorno ministarstvo donijelo niz zakona. “Idemo s velikim Nacionalnim planom borbe protiv karcinoma i to će biti jedan od načina kako da unaprijedimo zdravstveni sustav”, prenosi N1.

Facebook Komentari