VIDEO Jedan od najboljih abdominalnih kirurga u Hrvatskoj oprostio se od kolega u KB Dubrava: Otkako je došao najnesposobniji ministar, stravično me se šikaniralo

Ad

Prof. dr. Leonard Patrlj, jedan od najboljih abdominalnih kirurga u Hrvatskoj i stručnjak koji je prvi u Hrvatskoj napravio transplataciju jetre, oprostio se od svojih kolega u KB Dubrava, prenosi RTL.

Patrlj se emotivnim riječima oprostio od kolega, njegov govor je snimio Ante Mamić koji je video objavio na Facebooku.

“Bio je to jedan prekrasan period u mom životu. Te 1995. sto posto nas mislilo je isto, ponašali smo se isto, bili smo ponosni što smo članovi Klinike za kirurgiju. To se primijetilo ne samo u ovoj bolnici nego i u cijeloj Hrvatskoj, to naše zajedništvo koje nas je vodilo. Zahvalan sam na svemu što ste mi pružili. Od vas sam puno naučio. I od onih najmlađih i od onih najstarijih. Naučio sam kako biti odlučniji, odvažniji, hrabriji… I sigurno odlazeći iz ove bolnice, sada moram priznati da ću zbog vašeg utjecaja otići kao bolji čovjek nego što sam došao.

S druge strane, u zadnjih nekoliko godina, otkako je došao najnesposobniji ministar na vlast zajedno s najnesposobnijom upravom koju sam ikad u životu vidio, došlo je do takvog stravičnog šikaniranja mene, potpomognuto s najgorim mogućim dodvoricama na našoj kirurgiji da sam ja u 60. godini primoran pronaći drugo zaposlenje. Zašto? Pitat ćete se ‘pa što ti fali tu’?… Koja se poruka šalje jedinom redovitom profesoru Medicinskog fakulteta koji je glavni mentor za specijalizante što hitne što abdominalne kirurgije što opće kirurgije kad se ne može ni na jednom natječaju, unatoč najboljim referencama, ne samo ovdje nego i šire u Hrvatskoj, ne može dobiti ni jednu poziciju osim pozicije odjelnog liječnika kao da sam sad završio specijalizaciju. To je poruka ‘mi te ne trebamo i ne trebaš nam ovdje’. Prema tome, ovo se ne odnosi na vas, ali se odnosi na one koji su to učinili. Takvu izdaju ja nikad nisam doživio, pogotovo od onih koji su mi bili najbliži. Kasnije sam se pitao i zaključio – ako je Isus Krist kao najveće dobro imao svoga Judu, ako je Gaj Julije Cezar imao svoga Bruta, onda nije ni čudo da sam ja takvog Bruta imao, a Brut se slučajno zvao Marko Junije Brut.

Dakle, draga gospodo, hvala vam na svemu, drago mi je da sam ovdje boravio, drago mi je da sam postao bolji čovjek… Svi oni koji će danas slaviti što ja odlazim neka slave i neka uživaju, ali neka znaju da se na tuđoj nesreći svoja vlastita sreća ne može graditi. Ja sam sretan što odlazim.

Neovisno što imam 60 godina još uvijek mogu nešto pripomoći. Svim specijalizantima želim reći da ako im mogu nešto pomoći da ću im i dalje pomagati. Moj put je dakle trasiran. Ja slijedim ono što su signali Božji, idem onako kako me vodi. Vodi me na Zapad. Istina, meni je Zapad u ovim godinama Črnomerec. Želim vam sve najbolje. Uživajte, radite što bolje. I želim vam svaku sreću u životu, hvala vam lijepo!”, kazao je u svom oproštajnom govoru prof. dr. Leonard Patrlj.

Facebook Komentari