Grčić: Bit će puno više problema oko pristupnih cesta, nego oko samog Pelješkog mosta

Gost N1 studija uživo bio je saborski zastupnik i bivši ministar u Vladi SDP-a Branko Grčić.

Premijer Plenković ima običaj nekoliko puta u godini sjednicu Vlade održati van Zagreba pa se tako u pojedinim županijama obećavaju različiti projekti. Danas je tako u Dubrovniku premijer rekao da će Pelješki most biti završen za točno tri godine.

“To je izbor predsjednika Vlade i same Vlade. Nije loše da se ide na teren, da se kontaktira ljude i da se vide koje su njihove stvarne potrebe. Druga stvar je kolko su realni ti popisi, ja bih rekao, želja u odnosu na ono što se stvarno i realizira u mandatu jedne Vlade. Teško je tako velike projekte ralizirati. Baš u dubrovačkoj županiji je naša Vlada započela dva velika projekta, od 600 milijuna eura.

Europska povjerenica je s premijerom Milanovićem bila na mjestu gdje se gradi Pelješki most. I taj susret na licu mjesta je gdje je ona shvatila o čemu se radi, koliko je to potrebno. Ključno je bilo vezano za novac. Mi sm okrenuli tim putem kad smo postali članica EU-a. Radili smo nekoliko studija da bismo uopće dokazali da je most najbolja poveznica, uspjeli smo uvjeriti EU da financira most. I to je bilo ključno da se krene u ovu fazu. Uvjeren sam sada da će ovaj projekt biti proveden do kraja.”

Rok je 2021. godina, a izvođači za pristupne ceste još nisu odabrani.

“Tih 30 kilometara preko Pelješca i obilaznica preko Stona je jedna od vrlo zahtjevnih investicija. Na toj trasi imate dva velika tunela koji su zajedno oko veličine Svetog Roka, u tom dijelu je još jedan manji tunel, nekoliko mostova. To je teška i zahtjevna trasa, vjerujem da će biti puno više problema, nego oko samog mosta.

Facebook Komentari